Eskilstuna United vill jobba för jämställd idrott och sponsring.

Vi ser vårt Hjärta United som en del i det då vi har möjlighet att

ge våra spelare bättre förutsättningar för att spela fotboll på

elitnivå och samtidigt göra goda saker i samhället, där vi skapar Win-Win-Win för klubben, företagare & medborgarna i Eskilstuna.

HJÄRTA UNITED

Bakgrund

 Hjärta United startade inte som ett strategiskt formellt beslut av styrelsen, utan det startade för tre år sedan när A-lagsspelarna Emelie Lundberg och Vaila Barsley såg en möjlighet att vid sidan av sina fotbollskarriärer ge tillbaka till samhället och vara en medmänsklig resurs på service- och seniorboende i Eskilstuna kommun. Ur detta skapades Hjärta United, en samhällsinsatsorganisation med mål att ta sig an tuffa samhällsutmaningar. Projektet arbetar för att nå ut till människor som löper stor risk att hamna i utanförskap.

Hjärta United är allsvenska Eskilstuna United DFF's samhällsansvarsplattform, där vi idag arbetar med 8 av 17 av FNs Globala Mål (SDG's) för att skapa en mer hållbar kommun och värld.

Dessa är våra projekt:

 

Ronjabollen är vårat integrationsprojekt som vi har har drivit på Årbyskolan, Ärstaskolan och Lagersbergsskolan i Eskilstuna. Genom fotboll som integrationsverktyg och genom värderingsövningar så skapar vi trygga arenor för tjejer mellan 8-14 år i socio-ekonimskt utsatta områden i Eskilstuna. 

Care United är vårat initiativ för att bekämpa ensamheten på serviceboendena Värjan och Strigeln. Där våra A-lagspelare fungerar som extraresurser och helt enkelt medmänniskor för äldre, där vi genomför bland annat 90+plus gymnastik, IT-teknik, GåFotboll, promenader med de äldre. 

 

Work United är vårat arbetsmarknadsprojekt där vi tillsammans med våra företagssponsorer och kommunens arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltning glidtacklar arbetslösheten i vår kommun, i ett s.k Idéburet Offentligt Partnerskap. Där vi kompetensförsörjer och matchar långtidsarbetslösa personer med våra företagssponsorers kompetensbehov.

Hjärta United vinnare av:

  • Work United
  • Care United
  • Ronjabollen

Under 2019 fick vi reda på att Svenska Fotbollförbundet hade valt ut Hjärta United, för att tävla om det prestigefyllda UEFA Foundation for Children-stipdeniet. Som enda fotbollsförening i landet någonsin blev vi utvalda av europeiska fotbollsförbundet UEFA som stipendievinnare. Detta pris är en fantastisk kvalitetsstämpel på att vi verkligen gör skillnad, samt att vårat arbete ger eko i Sverige & i Europa.

HÄNDELSER

INSTAGRAM

VI STÖTTAR HJÄRTA UNITED

BLI MEDLEM I UNITED

VAR MED OCH BIDRA TILL LAGET!

KONTAKTA OSS

KÖP BILJETTER

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup