BLI SAMARBETSPARTNER

Intresset för damfotboll ökar, bli en del av Eskilstuna Uniteds satsning på framtiden

 

92,2 procent fler tv-tittare

Upplevelseinstitutet har gjort en mätning som grundar sig på SVT och TV4s inslag och matchsändningar av OBOS Damallsvenskan. Resultatet visar att jämfört med säsongen 2019 har antalet tittare ökat från totala 143,8 miljoner till 276,4 miljoner, en ökning med hela 92,2 procent. Det är bara herrarnas SHL och Allsvenskan i fotboll som har starkare räckvidd i tv.

26 procent av svenskarna är intresserade av OBOS Damallsvenskan som tillhör de mest populära ligorna. Mot bakgrund av detta finns det en väldigt stark grogrund för potentiella partners till ligan att få stark effekt av att associera sitt varumärke med OBOS Damallsvenskan. Det skriver Upplevelseinstitutet i ett pressmeddelande.

Flickor kan och får spela fotboll

Eskilstuna United DFF är en av Sveriges bästa damfotbollslag som spelat i damallsvenskan sedan 2014. Vi var topp tre i publikligan säsongen 2019. Vi är en stolt damfotbollsförening som tror på alla människors lika värde och att alla, oavsett kön, ska få samma förutsättningar att spela fotboll. Vi är övertygade om att alla flickor kan och får spela fotboll. I dag är det endast 9 procent av tjejerna i Sörmland som spelar fotboll, motsvarande siffra för killar är 26 procent. Det vill vi ändra på. 

Samtidigt gör vi samhällsnytta

Vi vill vara en positiv kraft i samhället där vi bidrar till bland annat minskad arbetslöshet, ökad integration och färre ensamma äldre. Samtidigt som vårt sociala arbete bidrar till ett bättre Eskilstuna skapar det också bättre förutsättningar för våra a-lagsspelare och våra ungdomar. 
 

Vill du stötta vårt Eskilstuna United i vår fortsatta satsning mot en mer jämställd fotboll? Kontakta vår klubbchef Anna Arnerdal eller marknadssäljare Bengt Gustavsson och Pasi Jantunen.

Anna Arnerdal

anna.arnerdal@eskilstunaunited.se

073-500 22 02

Bengt Gustavsson

marknad@eskilstunaunited.se

070-55105 80

Pasi Jantunen

pasi.jantunen@eskilstunaunited.se

072-72 717 77

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup