• Eskilstuna United

2019 ÅRS FÖRSTA NYFÖRVÄRV

Eskilstuna United har gjort klart med mittfältaren Fanny Andersson från Djurgårdens IF FF. Fanny har skrivit på ett tvåårsavtal med Eskilstuna United.


Fanny har de två senaste säsongerna representerat KIF Örebro DFF och senast Djurgårdens IF FF. Under de senaste säsongerna har hon startat alla matcher. Innan dess spelade hon under två säsonger i Kolbotn IL, Norge.

Hon startade sin karriär i Uppsala och har bland annat varit med och spelat upp IK Sirus damlag (IK Uppsala sedan 2017) till Elitettan. Fanny har representerat flera av de svenska juniorlandslagen; 20st WU 17 matcher, 34st WU 19 matcher och 9st WU 23 matcher. Hon har dessutom varit uttagen i damlandslagets trupp vid ett tillfälle säsongen 2017.


Fanny Anderssons kommenterar: ”Jag vill bli bättre och jag kommer till en klubb och ett lag med bra förutsättningar för att utvecklas. Även Eskilstuna Uniteds förutsättningar är bra för att utvecklas till ett svenskt topplag under flera säsonger. Den inledande dialogen med klubben och Magnus har varit bra och jag ser fram emot att spela i United nästa år”.


Magnus Karlssons kommentar om Fanny Andersson: ”Vi är mycket glada att Fanny väljer att spela i United. Fanny är en mycket erfaren spelare trots sin relativt ringa ålder. Fanny har kvaliteter som vi är övertygade om kommer att bidra till att utveckla vårt lag ytterligare under 2019, hon har både erfarenhet av damallsvenskan, spelat utomlands och spelat på internationell nivå med Sverige. Vi är säkra på att vi har en miljö som möjliggör att Fanny kan ta ytterligare steg i sin karriär och på sikt kunna utvecklas till en landslagsspelare” .
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup