• Stefan Alhag

Anna Oscarsson förstärker United

Ett nytt ansikte är klart för United 2020-2021.

Det handlar om 23-åriga högerbacken Anna Oscarsson, senast i Linköping.

- Hon har egenskaper vi letat efter, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

Han fortsätter:

- Tänker främst på löpviljan och hennes löpstyrka i djupled. Bra balans mellan offensiv och defensiv ger oss en ökad flexibilitet i spelet.

Anna har skrivit på för två år och motiverar sitt klubbval så här:

- Jag vill vara i en miljö där jag känner att jag kan ta nya steg i utvecklingen. Jag är imponerad av hur Eskilstuna spelar och känner att det passar mig med offensivt tänk och mycket fart. Det har också alltid varit ett jobbigt lag att möta. Plus att jag har fått en bra bild av Munken som tränare.

Anna har förstås hört sig för lite hos årets lagkompis Mimmi Larsson med förflutet i United. Från U23-landslaget är hon även bekant med Matilda Plan och Loreta Kullashi.

- Jag ska flytta till Eskilstuna, jag vill vara på plats, så att säga. Men jag har inte hunnit kolla efter boende ännu, berättar Anna.

Munken välkomnar givetvis tillskottet i truppen till kommande säsonger.

- Jag är väldigt nöjd med att vi lyckats knyta Anna till Eskilstuna United. Ung men med erfarenhet och med ambitioner att ta ett steg till i sin karriär.

Anna Oscarsson kommer från Visby, har FC Gute som moderklubb och har trots sin unga ålder redan hunnit göra många säsonger i Damallsvenskan. Hon debuterade med Jitex redan 2014, samma år som United gjorde entré i finrummet.

Därefter blev det spel med Hammarby från 2015 till sommaren 2017 då hon gick över till Linköping. Hos östgötaklubben har Anna spelat 20 av 22 matcher båda de senaste säsongerna, i fjol var samtliga från start, i år fick hon inleda i 18 av de 20. På LFC:s hemsida beskriver man henne som en spelare med bra högerfot, fin teknik och dessutom bra fysik.

Anna Oscarsson har även hunnit skaffa sig gott om blågula meriter.

Hittills har det blivit fem A-landskamper samt 13 med U23 och tidigare dessutom 34 kamper i U19- och 17 stycken i U17-sammanhang.

- Jag var med i A-landslaget i slutet av förra året men åkte sedan på en muskelbristning som tog lite tid att bli kvitt. Jag hoppas så klart ta mig tillbaka in i A-truppen, säger Anna som närmast dock är uttagen till U23-lagets kommande uppdrag.

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup