• Stefan Alhag

Badrocksälskande Kaisa sprider glädje i laget


Kaisa Collins badrock med (hemmagjort) Guccimärke trivs hon väldigt bra i. En gång tog hon på sig den när det fortfarande återstod en kvart av träningen ... Foto: Morgan Nyberg Boussard

En glädjespridare i badrock.

Så låter en kortfattad och förenklad beskrivning av Kaisa Collin.

Hon har dessutom väldigt dålig statistik i sten, sax, påse - oklart dock om det varit rent spel inblandat där ...

Här får ni chansen att lära känna vårt finländska energiknippe mycket bättre inför helgens match mot Linköping.


I den senaste seriematchen bidrog 23-åringen i högsta grad till 4-2-segern mot Uppsala, vilket innebar andra raka trepoängaren.

- Det har varit jätteskönt. Landslagsledigheten var en bra tid för oss att satsa på träningar och att hitta bra stämning igen. Vi visste att vi måste börja vinna men det har ändå inte varit någon stress i laget, jag tycker att det varit lugnt och fint. Nu vill vi fortsätta som vi har spelat i de senaste matcherna, säger Kaisa.

Efter Uppsala sa Munken att de hittat rätt roll för dig nu, håller du med?

- Jaa, absolut. Jag gillar den rollen (en av tre anfallare) och tycker att den passar för mig. Jag har spelat där förut också men kanske fungerar det bättre nu.

Något som ytterligare bevisades i onsdags när Kaisa tryckte in hela fyra mål – i följd dessutom – när Bollstanäs besegrades med 6-0 i Svenska Cupen.


Precis som under 2019 har det dock inte varit gjutet att hitta Kaisa Collin som ett av namnen i Uniteds startelva. Hittills har hon medverkat i alla matcher varav nio från start och åtta som inhoppare och på kontot finns två mål.

Hon berättar att hon har känt sig stark ända sedan januari med en förbättrad fysik och mycket energi för att orka träna och spela hela säsongen.

- Jag hade höga förväntningar i år och har inte alltid varit nöjd med speltiden. Ändå är min roll i laget mycket större än förra året (Kaisa startade fyra gånger då) och jag känner mig bättre hela tiden, det är viktigast för mig.

Du står bokförd för fyra assists i år och två var till Felle i Uppsalamatchen. Kommentar?

- Det känns som att min assistfot har varit i bra form! Just nu är det så kul att spela med det här laget och det ger mig en lugn och glad känsla vilket hjälper mig att spela bra.


Glad, ja. Det är ett ord som är återkommande när man hör sig för om Kaisa. Ni kanske sett något av de härliga filmklippen United lagt ut under året. Det är mer eller mindre omöjligt att inte dra på smilbanden åt Kaisas energi.

Du beskrivs som den alla i laget går till om de är lite nere och tycker att det känns jobbigt. Är det rätt?

- Oj, jag hoppas att det är så! Men det stämmer nog inte 100 procent. Om jag inte har en bra dag eller är nöjd så kanske jag är den mest sura i laget. Felle har sagt till mig att jag aldrig är nöjd på fotbollsplanen. Men mest av allt älskar jag att skämta och skratta, jag avskyr om livet är alltför seriöst.

Just Felle, alltså Felicia Rogic, och Elin Rombing är de två Kaisa främst brukar avnjuta O'boy och mackor med efter träningarna.

- Ja, det är tradition att vi har fika då och jag tycker att det är bra för vår återhämtning. Vi brukade spela sten, sax, påse om vem som behövde göra fika till alla. Men jag förlorade varje gång så vi har slutat med det.

Varje gång?? Hade du otrolig otur eller var du för lättläst?

- Det var ingen otur. Jag tror att Felle och Elin hade något system mot mig så att jag skulle förlora ...


Förutom fikastunderna finns det något annat Kaisa gillar att njuta av på Tunavallen.

- Min badrock, jag älskar den! Jag har en Gucci, Emma (Engström) har också en badrock men bara av märket Prada. Jag fick min som födelsedagspresent av Elin och Felle. Jag gillar att ta min tid efter träningarna men vi måste skynda med tvätten så jag ger min till Anders (Blomstrand) och sen kan jag chilla i badrocken.

Du gillar den visst så mycket att du har bytt till badrock när det återstod en kvart av träningen. Berätta ...

- Det var en gång när jag var lite sur på träningen, trodde den var slut och frågade om den var det men fick inget svar. Så jag gick in, tog av mig träningskläderna och tog på badrocken. Det var tur att Annica (Barsley) var gravid då och behövde kissa hela tiden. Så hon kom in i omklädningsrummet och undrade vad jag gjorde, träningen var ju inte slut. Jag fick byta igen och gick tillbaka. Det hade varit roligare att gå ut i badrocken - men jag vågade inte ...


Sexan möter fyran på söndag eftermiddag när Linköping kommer på besök. Det är en uppgift Kaisa ser fram emot.

- Det brukar alltid bli roliga matcher mot dem. Jag tyckte inte att vi spelade så bra borta i Linköping i år men det var länge sedan och nu är vi bättre, så jag tror absolut att vi kommer att vinna.

Ni är på plats sex nu men låg nyligen elva. Är du en sådan som tittar i tabellen ofta eller går du bara ut och spelar?

- Nej, jag kollar inte tabellen särskilt mycket. När vi vinner kan jag göra det för att få en ännu bättre känsla. Men jag kollar aldrig tabellen efter att vi har förlorat.

Vi hoppas därmed att Kaisa Collin lusläser en viss tabell på söndag kväll, eller hur?

Stefan AlhagVad: Eskilstuna United-Linköping, (Rosa Bandet-matchen), omgång 18 i OBOS Damallsvenskan

När: I morgon 11 oktober 15.00

Var: Tunavallen, matchen sänds på sportbladetplay.se

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup