• Stefan Alhag

"Blir nästan som att göra slut med någon"

Det har blivit dags för Petra Johansson att summera sin tid i United. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Häromdagen blev det officiellt att Petra Johansson lämnar Eskilstuna United för spel i hemstaden Linköping.

Efter fyra fina år i United låter vi nu lagkaptenen berätta om sina tankar och känslor samt summera sin tid med Tunavallen som hemmaplan.

Den första frågan måste förstås bli hur tankarna gick kring klubbvalet inför 2020.

- Det är aldrig lätt att byta klubb, det blir nästan som att göra slut med någon. Jag har haft fantastiska fyra år i United och är väldigt glad över det. Nu kom denna möjlighet och trots att det är jobbigt att lämna något bra bakom sig så är jag oerhört glad för möjligheten att återvända till Linköping, då det varit min hemstad de senaste 14 åren.


Petra slog igenom med dunder och brak 2015 och har som bekant hunnit ta ett break för att bli mamma innan en ny sväng i United tog vid.

Vi bad henne att ta en säsong i taget och berätta om det hon minns allra mest.


2015: Minns egentligen mer eller mindre hela säsongen. Men självklart att vi var nära att ta hem SM-guldet i oktober och att jag fick göra min första A-landskamp på över fem år. Mycket som hände det året och allt nästan bara positivt tror jag. Vi hade också enormt mycket publik på många av matcherna.


2017: Också ett speciellt år då jag kom tillbaka efter att ha fött vår dotter. Men det starkaste minnet från den säsongen är nog ändå när vi slog just LFC borta i näst sista omgången med hela 6-0 (dom hade blivit klara mästare omgången innan).


2018: Ett år som började i strul med tränarbyte redan i maj. Efter hand blev det en helt okej säsong, framförallt efter vårt spel på hösten. Det jag minns mest är nog att Munken kom in med tydlig och rak ledarstil, vilket vi verkligen behövde.


2019: Året vi hade enormt svårt att göra mål och ta poäng på våren, men också året som vi hade relativt enkelt för att göra mål och ta poäng på hösten - med i princip samma lag. Bästa minnet är hela hösten, där det bara flöt på, man kunde nästan ta på harmonin i gruppen.


Men nu är Petra Johanssons äventyr i United alltså över och innan vi säger hejdå så måste hon förstås berätta vad tiden i klubben har betytt för henne:

- Jag kommer att minnas min tid i United med ett leende. Alla jag träffat: spelare, ledare, supportar och alla kring United - jag hade verkligen fyra jättebra år här. Någon jag kommer sakna väldigt är Anders, vår materialare, vi tog en kaffe nästan varje dag jag kom till träningen och hade en liten pratstund ihop.

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup