• Stefan Alhag

Chans på medalj och vinst i publikligan


Läget i publikligan i OBOS Damallsvenskan när alla lag har en hemmamatch kvar (PSH är publiksnitt hemma).

Med två omgångar kvar i OBOS Damallsvenskan ligger vårt Eskilstuna United fyra, med chans att bli trea eller kanske till och med tvåa.

När alla lag har en hemmamatch kvar finns dessutom segern i publikligan inom räckhåll.


Medan SM-guldet är mer eller mindre klart att det hamnar i Malmö hos Rosengård, så är alltså "guldet" vad gäller att locka åskådare till arenan fortfarande inte avgjort.

I nuläget skiljer det 16 åskådare på de hittills avverkade hemmamatcherna. För att nå upp till Piteås nuvarande snitt behöver 1 515 åskådare komma till Tunavallen för att se årets sista hemmamatch - Kristianstad på lördagen.

Samtidigt är det förstås inte givet att Piteå håller sitt snitt. Lagets återstående hemmamatch är kanske inte den allra hetaste då regerande mästarlaget i år har en mittenplacering i tabellen och tar emot redan avsågade Kungsbacka i den allra sista omgången.


Nu hoppas vi förstås att just du, gärna i sällskap med någon kompis, tar er till Tunavallen för att hjälpa oss att visa att Eskilstuna United inte bara har Sveriges bästa publik utan även den största.

Rent sportsligt finns alltså fortfarande möjligheten att ta en medaljplats. United har tre poäng upp till Vittsjö som har ett klurigt program kvar. Först guldjagande Rosengård och därefter Djurgården - som mycket väl kan kämpa för att rädda kontraktet då.

För att United även ska kunna bli tvåa, och tangera klubbens bästa placering genom tiderna, krävs att Göteborg kammar noll mot både Växjö och Limhamn/Bunkeflo. Stefan Alhag


Vad: Eskilstuna United-Kristianstad, omgång 21 i OBOS Damallsvenskan

När: Lördag 19 oktober klockan 18.00

Var: Tunavallen

Hur: Köp din biljett på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu

Vuxen: 100 kr, pensionär/studerande: 60 kr (vid uppvisande av studentkort)

Säsongskort: Vuxen: 850 kr, pensionär/student: 550 kr, ungdomar 8-18 år: 350 kr

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup