• Stefan Alhag

”Dala” sånär hjälte – oavgjort i Örebro


Lisa Dahlkvist höll på att skjuta hem tre nya poäng för United men man fick nöja sig med en i Örebro.

Eskilstuna United fick en poäng med sig från Behrn Arena i Örebro på söndagen.

Det var dock ytterst nära att det blivit tre - Lisa Dahlkvist fick ett gyllene läge i slutskedet men skottet gick just utanför och det slutade 2-2 (1-1).


Det blev en rivstart på matchen. Örebros Eveliina Summanen nickade in 1-0 redan i den fjärde minuten men hemmalagets glädje höll sig inte särskilt länge.

I minut sju stressade Lisa Dahlkvist stenhårt mot landslagsbacken Emma Kullberg. Hon var aningen för säker på sig själv så när ”Dala” stressade kunde till slut Felicia Rogic sno bollen och hon sköt sedan direkt, med fin skruv och båge, in kvitteringen för United.


Örebro fortsatte dock att anfalla friskt och främst hittade man ytor på Uniteds vänstersida där en hel del farliga lägen uppstod. Närmast att sätta 2-1 var Summanen med en ny nick men den här gången dök Emelie Lundberg åt vänster och räddade bollen nere vid marken.

United hade å sin sida några kontringslägen plus en del fina anfall men 1-1 stod sig till halvtid.


Den första kvarten av halvlek två blev ganska tillknäppt men sedan lossnade det och startskottet blev en Unitedhörna. Petra Johansson slog den och i högen av spelare lyckades Matilda Plan peta in 1-2.

Men den här gången blev Uniteds lycka kortvarig. Samma Plan var för brysk i en närkamp och orsakade en straff som Heather Williams säkert placerade i mål nära Emelies högra stolpe.


Därefter såg vi två lag som båda ville vinna. Det byttes chanser och halvchanser och stundtals böljade det väldigt mycket.

Men allra närmast att bli matchhjälte var utan tvekan Lisa Dahlkvist. På en mycket fin genomskärare från duktiga och kreativa Loreta Kullashi kom ”Dala” absolut fri i straffområdet. Hon fick också bra träff på skottet men bollen smet ack så retligt just utanför stolpen och 2-2 höll sedan tiden ut.

Kullashi syntes mest i offensiven ihop med Fanny Andersson medan Shannon Woeller som mittback var mycket stabil i defensiven. Dessutom bidrog Emelie Lundberg med några högklassiga parader när Örebro hotade.


Nu blir det ett kort landslagsuppehåll men om två veckor, söndag 13 oktober klockan 17.00, tar vi emot Limhamn/Bunkeflo på Tunavallen. Välkommen dit då!

Stefan AlhagMatchfakta

Örebro-Eskilstuna United 2-2 (1-1)

1-0 (4) Eveliina Summanen, 1-1 (7) Felicia Rogic, 1-2 (60) Matilda Plan, 2-2 (63) Heather Williams, straff

Varningar, Örebro: Heather Williams, Ellen Karlsson, Heidi Kollanen

United: Lisa Dahlkvist

Domare: Linn Andersson

Publik: 708

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup