• Stefan Alhag

”Dala” om kaffe och middag med 3 x Mia


Att se Lisa Dahlkvist med en kopp kaffe i handen är ingen ovanlig syn. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Megameriterade Lisa Dahlkvist gör sin andra säsong i Eskilstuna och pendlar fortfarande från Örebro.

Laget från hennes hemstad gästar Tunavallen på onsdagskvällen och inför den matchen får ni chansen att lära känna innermittfältaren bättre.


32-åringen har gjort över 130 A-landskamper och de flesta förknippar henne nog med de läckra, kyliga straffarna i OS 2016 där hon avgjorde såväl kvartsfinalen mot USA som semifinalen mot Brasilien.


Men nu är hennes fokus på Eskilstuna United som jagar årets första hemmaseger i OBOS Damallsvenskan. ”Dala” säger dock att det inte känns något extra att möta just Örebro.

- Nej, det är faktiskt inte så speciellt. Det är inte många spelare eller ledare kvar sedan jag var där och har därför ingen kontakt med någon i klubben nu.

Det brukar pratas om spelare som inte firar om de gör mål mot ett lag de tidigare representerat. Hur gör du om du prickar rätt mot Örebro?

- Då kommer jag att fira!


När Lisa gjorde entré i United hade hon skadebekymmer och därför blev det en tuff första säsong för henne.

- Ja, jag opererade min häl som hade varit ett problem under många år. Att missa en försäsong med bra träning gör det svårt att få rätt förutsättningar för att kunna prestera på hög nivå. Jag kom inte upp i riktigt matchform över en längre tid vilket var tråkigt. Denna försäsong har varit bra och jag känner mig i bra form.


Efter fem omgångar har Eskilstuna United en seger, en oavgjord och tre förluster som facit. Så här ser Dala på säsongsupptakten för henne och för laget:

- Vi har spelat bra mot Rosengård och Göteborg. Så den känslan är viktigt att vi hittar tillbaka till. Sedan måste vi förbättra vårt försvarsspel, inte slarva med positioner och vara tillräckligt aggressiva. Vi måste också hitta rätt i vad vi vill spela för anfallsspel och hur vi ska göra det tillsammans.

- Min egen insats är väl okej men i och med att vi ligger där vi ligger i tabellen så vill jag kunna bidra mer med en bättre insats som gynnar laget.

Dagen efter Örebromatchen presenterar Sverige sin trupp till sommarens VM. Hur tänker du kring landslaget nuförtiden?

- Jag tänker att jag inte ska spela VM i sommar. Men jag önskar Linda Sembrant lycka till!


Som ni kanske sett är det gratis för publiken att komma och se och stötta United i drabbningen mot Örebro. Då är frågan om hemmalaget dels lyckas göra sitt första mål på Tunavallen under seriespelet 2019, dels om man kan bärga första hemmatriumfen.

- Jag är inte säker på varken det första eller det andra men vi ska göra allt vi kan för att ta tre poäng med hjälp av publiken!


Så långt det sportsliga, men enligt den tradition som hemsidan infört i år avslutar vi även den här spelarintervjun med Fem fotbollsfria frågor.

1. Det sägs att du är väldigt förtjust i kaffe. Stämmer detta?

- Ja, kaffe är viktigt för mig. Det är gott med kaffe …

2. Har du någon särskild plats i bussen på resorna?

- Ja, jag sitter längst bak med (Emelie) Lundberg. Jag trivs med att umgås med henne. Vi skrattar och har kul. Fanny (Andersson) brukar komma bak i bussen och skratta med oss.

3. Vi har också hört att du hittar på en del hyss, är det korrekt information?

- Jag har själv inte uppfattat att jag gör hyss. Men jag skojar ofta och skrattar mycket.

4. Den här veckan avgörs Eurovision (semifinaler tisdag/torsdag och final lördag). Vad tycker du om tävlingen och hur tror du att det går för Sveriges John Lundvik?

- Jag tittar inte på tävlingen så jag har ingen koll på hur han står sig mot de andra.

5. Om du får bjuda in tre kända personer (ej inom fotbollens värld) på middag, vilka väljer du och varför?

- Mia Skäringer, Mia Törnblom och Mia Parnevik. De verkar vara trevliga och om samtalsämnena tar slut kan vi alltid skoja om att alla heter Mia utom jag …

Stefan AlhagVad: Eskilstuna United-Örebro, omgång sex i OBOS Damallsvenskan.

När: Onsdag kl 19.00

Var: Tunavallen

Hur: Gratis inträde

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup