• Stefan Alhag

Decimerat United vände men förlorade till slut


Elise Steneviks och Emelie Lundbergs United föll mot Kristianstad. Elise åkte dessutom på ett tufft rött kort tidigt. Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Trots en spelare färre i 80 minuter ledde Eskilstuna United med 20 kvar.

Det slutade dock med årets första förlust i OBOS Damallsvenskan.

- Surt att vi inte fick med oss någonting, säger målskytten Felicia Rogic.


Efter en lugn inledning kom en chockminut för United. I den 11:e täckte Elise Stenevik ett skott som hon slängde sig fram på. Bollen tog på armen på norskan.

- Jag får kolla filmen efteråt men som jag kände det hade jag armen framför kroppen, säger Elise.

Bestraffningen blev stenhård med rött kort på vänsterbacken plus straffmål kort efteråt av Therese Ivarsson. 0-1 alltså i tolfte minuten.

- Ingen förstår väl handsregeln riktigt, domaren var tydligen helt säker på att armen inte var framför kroppen i alla fall, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.

En snyting givetvis - men inget som sänkte United.

- Jag tycker att vi kom in i det bra ändå och givetvis var det skönt för egen del att äntligen få göra mål. Jag önskar bara att jag kunde ha gjort fler i den här matchen, säger "Felle" som styrde in 1-1 i minut 23 på en fin framspelning från Fanny Andersson.


På grund av det röda kortet blev det förstås en lite udda match.

- Spelmässigt fick vi ju aldrig chansen, ja i tio-elva minuter kanske. Jag tyckte ändå att vi då och då försökte och hade en tanke om hur vi ville ta oss fram, säger Munken.

Det oavgjorda resultatet stod sig till pausen och även fram till minut 59 då Eskilstuna fick till ett vackert anfall. Från Julia Tunturi till vänster, via Halimatu Ayinde centralt, ut till Sonia Ngozi Okobi på högerkanten. Sonia fintade sin motståndare och sköt otagbart invid bortre stolpen och det var hemmaledning med 2-1.

- I det läget var jag extremt nöjd. Att vi kan vända trots en utvisning bevisar väl vår moral, säger Munken.


Men den här gången höll det inte hela vägen. Kvitteringen kom i 71:a när Therese Åsland, med mäktigt tryck i vänsterdojan, sköt stenhårt i ribbans underkant. Svava Ros Gudmundsdottir var först framme på returen och nickade in 2-2.

- Det kanske berodde på trötthet hos oss att de hade två spelare först framme efter skottet, plus att vi visste att hon hade bra tryck i skottet. Att vi inte hann täcka det kan ju ha berott på att vi var en spelare kort, analyserar Felicia Rogic och tillägger:

- Det sista målet var definitivt en följd av trötthet.

För det blev även 2-3. En felpassning i Uniteds speluppbyggnad utnyttjades skickligt och Eveliina Summanen placerade in det som blev segermålet i matchminut 83.


Tungt värre för Eskilstunalaget så klart - men varken Felle eller Munken var överdrivet imponerade av Kristianstad.

- Visst, de fick med sig alla poäng men ... att ligga så lågt i planen och att spela så sakta med en spelare mer. Jag tycker att de var riktigt dåliga, det kan du skriva, säger Felicia.

- De behövde en straff, ett långskott och en kontring efter felpass för att slå oss när vi var tio spelare i 80 minuter. De hade inte mycket som hotade oss i övrigt, säger Munken.

Men årets första förlust var ändå ett faktum för United vars nästa uppgift blir obesegrade Linköping borta på söndag.

Stefan AlhagMatchfakta

Eskilstuna United-Kristianstad 2-3 (1-1)

0-1 (12) Therese Ivarsson, straff, 1-1 (23) Felicia Rogic, 2-1 (59) Sonia Ngozi Okobi, 2-2 (71) Svava Ros Gudmundsdottir, 2-3 (83) Eveliina Summanen

Utvisning, United: Elise Stenevik

Varningar, United: Matilda Plan

Kristianstad: Eveliina Summanen

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup