• Eskilstuna United

Den 12:e spelaren är Shannon Woeller

Uppdaterad: 3 aug 2018

Eskilstuna United har idag glädjen att kunna presentera den 28-åriga kanadensiska försvarsspelaren Shannon Woeller. Hon anländer till Eskilstuna idag och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2019.

I en månad har våra engagerade supportrar haft möjlighet att bidra så att vi kan värva en spelare som förstärker vår trupp med ytterligare kvalitet och karaktär. Genom att bidra till denna rekrytering så har man förstärkt möjligheten till många framtida fotbollsäventyr på Tunavallen med Eskilstunas fotbollshjältar.


Eskilstuna United DFF är enormt glada och tacksammaför alla de bidrag vi har fått in sedan vi startade den 15/6 och de visar verkligen vilket engagemang som finns bland våra supportrar. Samtidigt som kampanjen har löpt på så har organisationen arbetat hårt med att hitta den spelare som ska få dra på sig tröja nummer 12 till hösten. Som ett resultat av kampanjen är vi nu glada att kunna presentera Shannon Woeller och hälsa henne varmt välkommen till Sverige och Eskilstuna United.


Magnus Munken Karlsson, tränare: "Vi har som tidigare sagts tittat på förstärkning utifrån de behov som uppstått utav den skadesituation som United hamnat i under vårsäsongen. Som ett led i detta känns det naturligt och väldigt bra att presentera en internationellt erfaren försvarsspelare.

Ledaregenskaper, stark karaktär, försvarsorienterad och samtidigt en spel- och bollskicklig back gör att vi känner att vi hittat vad vi sökt i Shannon. Hög ambitionsnivå att behålla sin plats i den kanadensiska landslagstruppen gör att Shannon kommer att bidra till att göra vår träningsmiljö och vardag bättre".


Shannon kommer närmast från Bundesliga och FF USV Jena där hon spelade samtliga 22 matcher under säsongen 2017/18. Hon har 20 A-landskamper på meritlistan för Kanada och har tidigare spelat både i Norge och på Island.


Shannon Woeller : "I am very excited to be joining Eskilstuna. I have heard great things about the club and I believe it is a place where I can develop as a footballer and I want to contribute all that I can back to the club as well. I'm very happy for this opportunity to come here and I'm really looking forward to the rest of the season.”


Frågor besvaras av:

Tommy Svensson, 076-876 87 69

Magnus Karlsson, 070-327 89 89


Sista matcherna har gett positiva signaler och vi hoppas nu att Shannon kan stärka laget med sina egenskaper på planen. Hon kommer bära nummer 12 på tröjan som står för folkets spelare. Vi vill på detta sätt tacka alla som har bidragit och vi hoppas att ni kommer och stöttar Shannon och Eskilstuna United resten av säsongen.  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup