• Stefan Alhag

Elin och Fanny förlänger med United


Elin Rombing och Fanny Andersson fortsätter att spela för Eskilstuna United.

Med mindre än en vecka kvar till julafton bjuder hemsidan på ett par julklappar.

Elin Rombing har bestämt sig för att förlänga sitt avtal med två år och Fanny Andersson är klar för ytterligare ett år i Eskilstuna United.


Tränaren Magnus "Munken" Karlsson:

- Två processer med spelare på lite olika ställen i karriären. Vi har haft en bra dialog om förutsättningarna totalt sett och jag är glad att vi landat med att båda spelar vidare i United. Kontinuitet är ett nyckelord för oss. Det befäster vi med Elin och Fanny i truppen. Motivationen att bli bättre och att bidra till lagets utveckling är saker jag tar med mig från våra samtal in i 2021.


Elin Rombings nya kontrakt gäller alltså till och med 2022 och hon kommenterar förlängningen så här:

- Jag var tveksam då jag inte fått så mycket speltid som jag vill. Funderade över andra alternativ men efter att ha pratat med Munken kom jag fram till att Eskilstuna är rätt plats att utvecklas i. Det finns utmaningar här som jag är redo att ta och kämpa för att klara. 2020 var inte året vi hade hoppats på som lag, men jag vet att 2021 bara kan bli bättre. Laget är fantastiskt och det finns mycket vi kan klara tillsammans som vi inte visat än.

Elin har gjort 67 framträdanden i Damallsvenskan och debuterade där 2016. Under förra året var hon utlånad till KIF Örebro där hon fick spela 20 matcher. Mittfältaren har även en U19-landskamp från sommaren 2016 på meritlistan.


Fanny Andersson har förlängt med en säsong och säger så här om tankarna bakom beslutet:

- Jag har haft en bra kommunikation med Munken efter säsongen där vi diskuterat olika scenarier och till slut landade jag i att jag vill stanna. Självklart blev årets säsong en stor besvikelse för oss alla, men jag tror att det gett oss väldigt mycket erfarenhet vilket kommer att gynna oss som lag. Jag ser verkligen fram emot att spela i United 2021!

Fanny klev in i högsta serien 2017 och har spelat varje omgång, 22 matcher, samtliga säsonger därefter. Mittfältaren/anfallaren har således 88 framträdanden i Damallsvenskan. Först i Örebro, sedan i Djurgården och så de två senaste åren i Eskilstuna United. Därtill finns totalt 63 landskamper på kontot från U23, U19 och U17.

Stefan Alhag  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup