• Stefan Alhag

Emma Holmgren klar för Eskilstuna United


Landslagsmeriterade Emma Holmgren är Unitedmålvakt kommande tre år. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Eskilstuna United har gjort klart med den landslagsmeriterade målvakten Emma Holmgren.

Hon representerade IK Uppsala den gångna säsongen och har även spelat allsvenskt för Hammarby IF FF och Linköpings FC tidigare.


Tränaren Magnus Karlsson om förstärkningen:

- Det är mycket glädjande att vi lyckats förstärka vårt lag med en målvakt som vid flertalet tillfällen varit uttagen i det svenska A-landslaget. Emma är erfaren trots en relativt ung ålder och vi ser fortsatt potential till utveckling. Ett klart och tydligt förhållningssätt till sina mål och ambitioner gör det lätt att välkomna henne till vår miljö för träning och match.


Emma Holmgren kommenterar övergången så här:

”Eskilstuna känns som en väldigt bra och proffsig klubb som satsar framåt. Jag hade ett bra snack med tränaren och att laget vill bygga uppspelen ända från målvakten passar mig. Där tror jag att jag kan bidra med mina fötter.”


23-åriga Emma inledde karriären i Gamla Upsala SK och debuterade i föreningens A-lag 2012. Klubbarna därefter har varit Vaksala SK, IK Sirius, Hammarby IF, Linköpings FC och IK Uppsala där hon i år spelade samtliga 22 matcher i OBOS Damallsvenskan. Totalt har hon gjort 82 framträdanden i landets högsta serie.

Emma har dessutom representerat Sverige många gånger. Det har blivit 17 kamper för U23-, 21 för U19- och 13 för U17-landslaget och hon har blivit uttagen till sju samlingar med A-landslagstruppen.

Kontraktet med Eskilstuna United gäller de kommande tre säsongerna.

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup