• Stefan Alhag

En ribbträff ifrån poäng i Vittsjö


Tränaren Magnus "Munken" Karlsson (närmast) och Tia Hälinen (11) under matchen mot Vittsjö.

Eskilstuna United fick se sig besegrat i lördagens bortamatch i OBOS Damallsvenskan. Ett mål räckte för att Vittsjö skulle ta full pott i Skåne.

- Vi tävlade inte på allvar förrän i andra halvleken, säger Unitedtränaren Magnus "Munken" Karlsson.


De första 45 minuterna blev kämpiga för hans lag. Hemmaspelarna öste på, hade en nick i ribbans underkant av Alexandra Benediktsson, ett vasst skott av Michelle de Jongh och ett friläge för Clara Markstedt i tät följd.

Allt detta klarade United - men i 21:a minuten höll det inte längre. Ett inlägg damp ner vid Vaila Barsley och Clara Markstedt som hade en närkamp i straffområdet. Vem som rörde bollen sist är oklart men den tog därefter en båge över Emelie Lundberg och in i buren till 1-0.

- Markstedt sa på presskonferensen att hon fick en tå på bollen men jag vet inte. Det tråkiga var att de gjorde mål på en av sina styrkor och vi vet om dem, säger Munken.

Skånelaget fortsatte att hålla i taktpinnen och skapade ytterligare en het målchans före pausen då Alexandra Benediktsson nickade efter en hörna och United hann med möda rensa undan på mållinjen.

Felicia Karlsson hade en halvchans för gästerna som i övrigt inte förmådde hota så långt.


Efter sidbytet jämnade spelet ut sig mer och antalet klara lägen blev färre. United gjorde samtliga tre byten, nigerianskorna Sonia Ngozi Okobi och Halimatu Ayinde plus finskan Kaisa Collin kom in men gästerna skapade egentligen bara en ordentlig kvitteringschans. Det var när Fanny Andersson drog till med högern från distans och prickade ribban nära Vittsjömålvaktens vänstra kryss.

- Jag är i alla fall nöjd med att vi var bättre och mer aggressiva i andra. Det var mer spel på deras planhalva, säger Munken och tillägger:

- Vinden var så pass stark att den var en faktor. De hade medvind i första.


1-0 stod sig tiden ut och därmed står United kvar på fyra inspelade poäng även efter den femte omgången.

En ny chans till seger kommer dock redan på onsdag när Örebro besöker Tunavallen.

Varmt välkommen dit för att stötta våra tjejer då!

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup