• Stefan Alhag

Energiskt United tog efterlängtad seger


Felicia Rogic (i mitten) skriker ut sin glädje efter att ha prickat in 3-0 och Vaila Barsley skyndar till från vänster för att vara med i gruppfirandet. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Efter en tuff sekvens i spelschemat bröt Eskilstuna United förlusttrenden och klättrade åter över nerflyttningsstrecket.

- Klart att man vet om läget, det går inte att säga annat. Det gäller bara att inte låta det påverka prestationen på planen, säger duktiga vänsteryttern Amanda Nildén efter 3-1 mot Örebro.


Kvällen inleddes med en härlig hyllning till fansen genom att spelarna bar tröjor med olika supportrars namn på.

Sedan blåstes kampen igång och den första halvtimmen var ganska lugn och händelsefattig, sedan brakade United igång en härlig offensiv. Amanda var nära att ge United ledningen efter ett inlägg.

- Ja, jag hade några chanser men nicken var den klart bästa. Den borde jag satt men blev samtidigt lite chockad när motståndaren framför snubblade och jag hann inte sikta. Skönt att vi vann så jag slapp gräma mig över det, säger sommarvärvningen.

Utdelningen kom inte så långt senare, i matchminut 34, efter en storstilad individuell prestation av Felicia Rogic. Hon fick bollen av Amanda, vände bort och sprintade ifrån första motståndaren, tunnlade nästa som rusade fram och sedan tog "Felle" hjälp av den tredje då hennes skott styrde på en motståndare och gick in till 1-0.

Resten av tiden fram till pausen skapade United läge i nästan varje anfall. Amanda hade någon chans till Ngozi Sonia Okobi sköt över, Loreta Kullashi likaså - och 1-0 i pausen kändes därför i underkant.


Loreta hade inga problem att rulla in 2-0 när Örebros målvakt tappat bollen. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Efter sidbytet såg United till att aldrig ge Örebro chansen. 2-0 kom i 58:e, Fanny Andersson slog en fin, öppnande boll till Kaisa Collin vars första inläggsförsök blockerades, det andra blev halvt som ett skott. Bollen tappades av Örebros målvakt och måltjuven Loreta Kullashi petade in den.

Ännu mer punkterat blev det efter 66 minuter när "Lorre" trollade till vänster i straffområdet, spelade snett inåt bakåt och Felicia sköt distinkt ribba in med vänstern.

- De flesta lag slutar nog mer eller mindre i underläge 0-3 men Örebro gav inte upp utan öste på. Jag är väldigt nöjd med mycket, bland annat med att vi tog kampen, säger tränare Magnus "Munken" Karlsson och fortsätter:

- Uppehållet var bra för oss, vi har kunnat samla ny energi.


Gästerna fick in ett tröstmål när inbytta, före detta Unitedspelaren, Frida Skogman (då Svensson) forcerade in 3-1 men United höll undan och vi kunde addera tre mycket välkomna poäng.

- Vi har ju mött de tre bäst placerade lagen innan, skönt att ha det gjort, säger Amanda Nildén.

- Men det är bara att ladda om. Närmast kommer en ännu viktigare match när vi möter Uppsala borta, påminner Munken som förstås var nöjd med hela sitt lag men framhöll just Amanda lite extra.

- Hon är en riktigt bra fotbollsspelare. Följsamheten, hur hon läser situationerna ... det är inte många fel där, riktig kvalité.

- Kul att höra. I början var det mycket nytt och lite ny position men nu känns det som att jag kommit in i det och vet vad som förväntas av mig. Jag tyckte också att jag kunde bidra med det jag är bra på, till exempel lägga in bollar bakom deras backlinje, säger vänsteryttern.


Emelie Lundberg var tillbaka mellan stolparna och fick pris som Uniteds bästa efter att ha gett ett mycket stabilt intryck. Bland utespelarna var det ingen som föll ur ramen utan alla såg till att bidra till att United hoppade från plats elva till plats åtta.

På söndag väntar alltså jumbon Uppsala borta och då har vi revansch att utkräva för en snöplig förlust på Tunavallen tidigare i år.

Stefan Alhag


Matchfakta

Eskilstuna United-Örebro 3-1 (1-0)

1-0 (34) Felicia Rogic, 2-0 (58) Loreta Kullashi, 3-0 (66) Felicia Rogic, 3-1 (77) Frida Skogman

Domare: Pernilla Larsson

Publik: 50


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup