• Eskilstuna United

ESKILSTUNA UNITED HAR GJORT KLART MED 2018 ÅRS FJÄRDE NYFÖRVÄRVUnited har gjort klart med mittfältaren Sonia Okobi från Nigeria som närmast kommer från Vittsjö. Hon har skrivit ett avtal över säsongen 2018 med United.


Sonia Okobi, 24 år, är ny spelare i United och kommer att förstärka mittfältet. Hon kommer närmast från damallsvenska Vittsjö där hon spelat i två säsonger.


Sonia har spelat ett 50-tal landskamper för Nigeria och deltagit i fyra VM-turneringar (U17, 2 x U20 och A-landslag) och även vunnit afrikanska mästerskapen 3 gånger.


-Jag ser väldigt mycket fram emot att komma till Eskilstuna som är en toppklubb. Laget vill spela bra fotboll och hålla bollen inom laget. Min målsättning är förstås att bli en ännu bättre spelare och att hjälpa laget till en så bra placering i ligan som möjligt. Jag har även spelat i Washington Spirit och damallsvenskan håller mycket hög klass, säger Okobi från sin hemstad Warri i södra Nigeria.


I Sonia Okobi får United in en teknisk spelare med offensiva kvaliteter som är lugn och trygg med bollen. Sonia har bra passningsfötter med båda fötterna och söker gärna sina medspelare i djupled. Vi ser en stor potential i Sonia som ännu inte riktigt fått visa sig från sin bästa sida i Damallsvenskan men det är vi övertygade om att hon kommer göra i United, säger Johan Bennäs

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup