• Eskilstuna United

ESKILSTUNA UNITED SKRIVER KONTRAKT MED TRE EGNA UNGA

Eskilstuna United har i dagarna kontrakterat de unga talangerna Chloe Eriksson, Lucia Duras och Elisabeth Tillenius. Alla tre har United som moderklubb. Kontrakten är skrivna på tre år.

Utöver sitt fotbollsspelande i United tränar tjejerna på NIU (Fotbollsgymnasium) på Rekarneskolan under veckorna samt att alla tre har varit frekvent verksamma i F04-landslaget under 2019/2020.

De tre kontrakten befäster föreningens tänk och syn på framtiden där man vill förstärka miljön och stödet för de unga talanger som skall gå från F19 till A-laget. Detta gäller både träning och match.

Talangutvecklingsspåret och utbildningen av egna spelare blir allt viktigare för klubben. Samarbetet med skolan är en av framgångsfaktorerna under den här 3-års perioden.

Fredrik Bernhardsson, assisterande tränare och skolansvarig på NIU:

"Att kontraktera tjejerna visar att United ser en stor utvecklingspotential hos dem över tid. Vi ger dem en väl fungerande helhet med stöd och support gällande bl.a fysträning, träningsupplägg och rådgivning. Alla tre visar upp en tydlig ambition med sin fotboll och det ska bli riktigt kul att få jobba med dem framåt"

Chloe Eriksson kommenterar:

"Jag är extremt stolt och tacksam att klubben valt att satsa på mig och ge mig denna möjlighet att ta nästa steg i min utveckling. Det är extra speciellt att skriva på för sin moderklubb"

Lucia Duras kommenterar:

"Det känns superkul att få skriva på för United och jag ser det som ett nästa steg i min utveckling. Jag har tillhört United sedan 5 års ålder och det känns skönt att klubben ser potential och vill satsa på mig och stötta mig i min utveckling"

Elisabeth Tillenius kommenterar:

"Det är mitt första kontrakt vilket är jättekul. Ser fram emot nya möjligheter och att fortsätta utvecklas i min moderklubb"

Vid frågor kontakta Magnus Karlsson

magnus.karlsson@eskilstunaunited.se

070-327 89 98

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup