• Stefan Alhag

Eskilstuna United värvar Amanda Nildén


Amanda Nildén. Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Eskilstuna United har skrivit kontrakt på 1,5 år med försvarsspelaren Amanda Nildén som senast har spelat för engelska Brighton & Hove Albion FC.


Tränare Magnus ”Munken” Karlsson om värvningen:

- Vi förstärker vårt lag med en ung svensk försvarsspelare. Vår defensiva balans ökar och det här ger oss fler möjligheter att spela andra formationer än trebackslinje. Amanda har internationell erfarenhet, är en bra passningsspelare och vi ser fördelar med att hon är vänsterfotad.


Amanda Nildén kommenterar sitt klubbyte så här:

- Det känns jätteroligt att få komma hem till Sverige och spela för Eskilstuna efter 2,5 år i Brighton. En klubb med bra organisation och det känns som att det är bra stämning i gruppen. Munkens sätt att se på fotboll lockar mycket och förhoppningsvis kan den passa in bra på mig också. Ser fram emot att få dra på mig Eskilstunatröjan och börja.


Amanda är 21 år och har gott om U-landslagserfarenhet med 13 kamper, och två gjorda mål, för U23, dessutom nio kamper för U19 och 14 för U17.

Hon har spelat vänsterback och vänsterytter, inledde karriären i IF Brommapojkarna och gjorde 2017 en säsong med AIK i Elitettan innan hon gick över till Brighton & Hove Albion FC.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup