• Eskilstuna United

ESKILSTUNA UNITED VÄRVAR MITTFÄLTAREN FELICIA SAVING

Eskilstuna United har värvat lovande 18-åringen Felicia Saving från Hammarby. Innermittfältaren med U-landslagsmeriter var med om att spela upp Bajen till högsta serien i år men väljer alltså att byta klubb.Tränaren Magnus "Munken" Karlsson om senaste tillskottet i truppen:

"En bra pusselbit för vårt truppbygge och för framtiden. En välskolad fotbollsspelare, bra teknik, duktig passningsspelare och bekväm med bollen. Det är även meriterande att Felicia redan vid unga år hunnit spela flera säsonger elitfotboll"

Felicia Saving inledde karriären i Boo FF, gick därefter till AIK och har senast gjort två säsonger i Hammarby i Elitettan. Hon är en högerfotad innermittfältare som både haft en offensiv och defensiv roll, mot slutet lite mer offensiv.

- Mina främsta styrkor är väl spelförståelsen och passningsfoten. Det jag främst vill förbättra är fysiken, målet är att bli både starkare och snabbare, säger hon.


Vad gör att du byter klubb trots att Hammarby tog klivet upp?

- Jag trivdes bra där så det var absolut ett svårt beslut. Men jag tror att Eskilstuna är bästa miljön för mig för att utvecklas och det känns kul med en klubb som visar förtroende och verkar vilja satsa på mig. Kul att ta chansen även om jag vet att steget till en högre division är stort och att det blir tufft att ta plats i A-laget.


Felicia, som även hunnit göra sex U19-landskamper och 15 med U17-laget, bor kvar i Stockholm första halvåret 2021 för att gå klart skolan. Sedan är tanken att flytta till Eskilstuna och hitta ett jobb att kombinera med fotbollssatsningen.

- Av de som finns i truppen känner jag känner Emma Engström sedan tidigare och även Emma Holmgren genom gemensamma vänner.

Vi önskar givetvis Felicia varmt välkommen till Eskilstuna United!

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup