• Eskilstuna United

Fanny om fotboll och FarmenEskilstuna Uniteds fans får se ett nytt ansikte som bär tröja nummer 22 i år.

Det handlar om den anfallsglada innermittfältaren Fanny Andersson som hemsidan nu ger er chansen att lära känna inför premiären mot Rosengård.


Välkommen till Eskilstuna United, Fanny! Hur har din första försäsong i klubben varit?

- Den har känts bra, dock trist att åka ur cupen så tidigt. Där hade vi hoppats nå längre. Vi har kört på hårt och jag tror att vi är många som känner oss bra tränade. Nu längtar jag efter seriestarten.

24-åringen, med Vaksala SK som moderklubb och senast i Djurgården, beskriver sig själv som en allround mittfältare som gärna fokuserar lite extra på offensiven.


Vad kan supportrarna räkna med att få se dig bidra med i United?

- Jag är en spelare som gillar att ha mycket boll och därifrån antingen driva eller passa. Jag jobbar hårt på att förbättra mitt spel runt motståndarnas straffområde. Med passningar, instick, skott och så vidare.

Fannys pappa Ola Andersson är ett bekant namn för många fotbollsälskare. Inte minst genom hans tidigare roll som expert i tv vid exempelvis Champions League- och Premier League-matcher. Då undrar man förstås om han även brukar analysera dotterns matcher och insatser lika djupt?

- Nja, det skulle jag inte säga. Men det är alltid skönt att kunna prata med honom om situationer, speciellt när det låser sig på planen, säger Fanny.


Hur tycker du att han skötte sig i expertrollen?

- Ha ha, jag tyckte så klart att han var den bästa experten. Men nu har han lämnat det och är sportchef i IK Sirius.

Fanny Anderssons personliga målsättning i OBOS Damallsvenskan under 2019 är att göra poäng, såväl mål som assists, för Eskilstuna United.

Frågan är om hon lyckas öppna det kontot redan i öppningsmatchen då stjärnspäckade Rosengård gästar Tunavallen. Mittfältaren kan se både plus och minus att ha en så tuff inledande uppgift.

- Det är alltid kul att möta bra lag och Rosengård har ju varit ett topplag över tid. Så klart blir det en nackdel om vi skulle förlora, det är viktigt att få en bra start. Men jag tycker att vi har en bra plan för hur vi ska spela och därför vill jag hellre se det som en fördel att möta dem tidigt. Då vet vi var vi står, säger Fanny och tillägger:

- Och det skulle ju vara fantastiskt kul att knäppa Rosengård på näsan och slå dem i första matchen framför en stor publik på hemmaplan!


Innan vi är färdiga med intervjun ska vi hjälpa er att få lite bättre koll på vem Fanny Andersson är utanför planen. Hon blir nämligen först ut i säsongens återkommande avdelning som vi kallar:


Fem fotbollsfria frågor

1. Säg någon egenskap som utmärker dig som person?

- Hmmm, jag skulle nog säga slarvig. Det är x antal kort, nycklar, vantar och halsdukar som har försvunnit under åren. Men jag jobbar på det!

2. Vad måste finnas på bordet när du äter påskmiddag nästa helg?

- Påskmat är inte riktigt min grej, så där måste jag vara tråkig och säga köttbullarna.

3. Vilken låt lyssnar du mest på just nu?

- Det är en som heter Mafiosa som spelas här hemma.

4. Vilken hushållssyssla skjuter du gärna upp för att den är så tråkig?

- Oj, den var svår! Det är mycket som är tråkigt men att städa undan efter maten brukar min sambo oftast få göra.

5. Idol, Let’s dance eller Farmen – vilket av de programmen skulle du helst vara med i?

- Farmen helt klart. Jag har varken sångröst eller koordination så det är ett ganska lätt val! Jag vill tro att jag är bra med djur och på att bygga grejer så det borde bli en perfect match.Stefan AlhagVad: Eskilstuna United-Rosengård, premiär i OBOS Damallsvenskan

När: Söndag 14 april klockan 13.00

Var: Tunavallen

Hur: Biljett köpes på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu

Vuxen: 100 kr, pensionär/studerande 60 kr

Årskort vuxen 850 kr, pensionär/student 550 kr, ungdom 8-18 år 350 kr.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup