• Stefan Alhag

Felicia Rogic förlänger med Eskilstuna United


Felicia Rogic, segerjublande i mitten av bilden, har bestämt sig för att spela vidare i Unitedtröjan under de kommande två säsongerna. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Här kommer en tidig julklapp till Eskilstuna Uniteds fans.

Felicia Rogic, vår delat bästa målskytt i år, har bestämt sig för en fortsättning.

Inte bara för 2021 utan även över 2022.


Tränaren Magnus Karlsson om kontraktsförlängningen med "Felle":

- En viktig bit i att bygga klart vår trupp är på plats. Vi är väl bekanta med Felicias spetsegenskaper. Kontinuitet är viktigt för oss i många aspekter, både på och utanför planen. Felicia är ett sådant fundament i United.


Förra året tänkte Felle igenom en eventuell flytt till Ryssland då maken Filip inledde den säsongen där. Men numera finns han i AIK och det gjorde beslutet lättare.

- Ja, jag funderade lite. Till exempel om jag efter många år i Damallsvenskan skulle prova något annat, alltså att spela utomlands. Men jag landade ändå i att jag ville stanna kvar och inte bo så långt ifrån Filip som fortsätter i AIK, berättar Felicia.


United slutade som bekant tia och just ovanför det otäcka strecket som betyder degradering. För egen del hade dock Felicia ett lyckat 2020 där hon svarade för elva mål, två fler än hennes tidigare personbästa som sattes säsongen innan.

- Det har varit ett lärorikt år. Jag har aldrig behövt kriga i botten på det här sättet och vi har bland annat fått veta hur otroligt viktigt och skönt det är att vinna i det läget. Men nu vill jag visa att vi kan bättre än i år och verkligen vara med och bidra till det.


Vad känner du att du har utvecklat i ditt eget spel?

- Jag tycker att jag har lärt mig allt mer vad jag är bra på och i vilka situationer jag har lättast för att göra mål. Det gör givetvis att jag försöker söka mig till sådana lägen så ofta som möjligt. Det är till exempel ingen hemlighet att jag inte har världens bästa vänsterfot ...

Min känsla är att du blev bättre på att ta emot och fördela bollen vidare också, särskilt under andra halvan av säsongen?

- Ja, det kan jag hålla med om och man kan inte alltid ha näsan mot motståndarmålet. Det felvända spelet är också en viktig del att klara av.


I samband med beslutet att stanna valde Felicia Rogic att skriva på för kommande två säsonger. Då hon haft det lite tungt att hitta nätet inledningsvis både 2019 och 2020 hoppas hon förstås få fart på målfabrikationen tidigare.

- Ja, min personliga målsättning kan väl inte bli någon annan än att försöka göra fler än elva mål nästa år, säger Felle.

Stefan Alhag


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup