• Stefan Alhag

Felicias hattrick bakom bergsäker Unitedvinst


Felicia Rogic är i härlig höst- och målform. Mot Uppsala blev det tre nya fullträffar för vår kvickfotade forward som därmed har prickat rätt hela fem gånger denna vecka. Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Inget snack över huvud taget.

Eskilstuna United ägde söndagens bortamöte med Uppsala där resultatet skrevs till 2-4 men på planen var skillnaden klart större än så.

Fast aldrig får man väl vara helt nöjd - Loreta Kullashi klev av skadad i den i övrigt mycket härliga matchen.

- Första diagnosen är en stukning, säger tränare Magnus "Munken" Karlsson.

Det var turbon i redan från start för Eskilstuna som satte tryck och visade vem som bestämde på direkten.

Det radades upp chanser och vi kan inte ens nämna hälften av dem, då hade texten blivit jättelång. Vi nöjer oss med de som resulterade.

En långboll till Felicia Rogic i 14:e minuten ledde till att ”Felle” hamnade i löpduell med sin motståndare. Ni som kan Felle vet att hon vinner nästan alla sådana. Här var hon så mycket snabbare att hon kunde skära in framför, skaffa sig jättevinkel för att skjuta och då var målet alltför stort för att duktiga Emma Holmgren skulle ha en chans – 0-1 var ett faktum.


Efter ytterligare ett antal mer eller mindre heta chanser att utöka fick United åter jubla i minut 43.

Amanda Nildén sköt ett pressat vänsterskott, Holmgren kunde bara boxa det rakt ut och Ngozi Sonia Okobi stod då på helt rätt plats. ”Samba-Sonia” fick knappast sin bästa träff i karriären men sakta, sakta rullade bollen ändå fram, träffade insidan av stolpen och hann över linjen innan Holmgren kom dit.

- Jag är jättenöjd. Vi skapade massor av chanser och hade ett tryck och en rytm i anfallsspelet, säger Munken.


Med 0-2 bytte lagen sida och Uppsala visade tydligt att man pratat om att komma ut med ny, frejdig energi. Några bra anfall inledde men det varade inte länge. I minut 53 slog mycket duktiga Kaisa Collin in bollen till Felicia som träffade rätt med andra skottförsöket.

Samma huvudrollsinnehavare – i samma roller – ordnade även 0-4 med cirka kvarten kvar. Den här gången bröt Kaisa in i banan (0-3-inlägg var från kortlinjen) och slog en genomskärare i djupled. Felle löpte perfekt och satte säkert fyran i bortre hörnet. Hennes femte mål den här veckan då hon ju satte två mot Örebro också.

- Felle räknar vi med "till vardags" att hon ska vara bra men att hon fick göra tre mål till skadar så klart inte. Sedan har vi hittat en roll som passar för Kaisa Collin. Hon känner sig hemma i den och kan avlasta så att Felle inte måste ta alla djupledslöpningar, resonerar Munken.


United gjorde fem byten och backade hem lite, det gjorde att Uppsala kom fram lite mer och kunde reducera två gånger genom fina nickar. Men Eskilstunas seger var aldrig på något sätt i fara.

Vi har egentligen bara en negativ sak att rapportera om. Tyvärr kanske rätt allvarlig.

Loreta Kullashi fastnade oturligt i en motståndare i en duell när bollen inte var där. Hon hoppade och landade sedan konstigt. ”Lorre” låg kvar på planen länge och hade synligt väldigt ont. Hon blev till slut utburen och vi kan bara hoppas att skadan inte är så allvarlig utan att hon snart är tillbaka i spel.

- Det ska röra sig om en stukning och då vet man inte riktigt. Det kan vara allt från att hon blir borta ett tag till att hon nästan kan vara med och träna i morgon. Så vi får se, säger tränare Munken.

Uniteds andra raka seger ger i alla fall ytterligare ett skutt i tabellen och nu är vi plötsligt på den rätta halvan igen – den övre. Ner till Växjö på platsen just under strecket är det fem poäng.

Spelarkritik i dag är nästan onödigt, det var en strålande insats med bestämdhet, energi och attityd. Men Felicia Rogics tre mål och Kaisa Collins flitiga löpande och fina framspelningar får vi nog ändå ge ett extra plustecken för.

- Du kan även lyfta att vi hade två 17-åringar som fick avsluta matchen i dag, Fiona Eriksson och Johanna Renmark, kommenterar Munken.

Nya tag i OBOS Damallsvenskan kommande helg, då tar vi emot Uppsala som ju tog poäng av Rosengård senast. Men före det ska vi ta oss an en cupmatch borta mot Bollstanäs på onsdagskvällen.

Stefan Alhag


Matchfakta

Uppsala-Eskilstuna United 2-4 (0-2)

0-1 (14) Felicia Rogic, 0-2 (43) Ngozi Sonia Okobi, 0-3 (52) Felicia Rogic, 0-4 (77) Felicia Rogic, 1-4 (84) Marika Bergman Lundin, 2-4 (90+5) Beata Olsson

Varningar, Uppsala: Ingrid Wixner, Sofia From, United: Vaila Barsley

Domare: Sandra Österberg

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup