• Eskilstuna United

Final i Afrikanska Mästerskapen

Eskilstuna United har minst två VM-spelare 2019 i Frankrike. Sonia Okobi och nyförvärvet Halimatu Ayinde fixade biljetten till mästerskapet med sitt Nigeria på tisdagen och idag väntar en spännande final.


Nigeria vann den dramatiska semifinalen i afrikanska mästerskapen mot Kamerun efter straffar, 5-3. Den jämna matchen var mållös efter full tid och förlängning.

Ingen av Unitedspelarna slog någon straff i semifinalen. Däremot missade förra Unitedspelaren Gaëlle Enganamouit en straff för sitt Kamerun.


-Vi är otroligt glada över att vara klar för finalen på lördag och ha säkrat en plats i VM i Frankrike nästa år. Det betyder väldigt mycket för mig och Sonia och för hela Nigeria. Det var en mycket jobbig match i dag med mycket spring. Vi hade de bästa nerverna i straffläggningen. Men nu ska vi vinna finalen också (Sydafrika), inget snack om det, säger nyförvärvet Halimatu Ayinde.


Nigeria, med svenska förbundskaptenerna Thomas Dennerby och Jörgen Peterson, jagar nionde segern i afrikanska mästerskapet. I finalen väntar Sydafrika som besegrade Nigeria i gruppspelet med 1-0. 


Eskilstuna United önskar Nigeria, Sonia Okobi och Halimatu Ayinde Lycka till!  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup