• Stefan Alhag

Hårt jobb gav poäng - Loreta nätade i 94:e!


Det var som ett segerjubel när United firade Loreta Kullashis 1-1. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Om en poäng i premiären var en besvikelse skapade poängen mot Göteborg i hemmapremiären helt andra känslor hos Eskilstuna United.

- Det är som en seger. Bollen damp bara ner, jag hann se luckan, sikta och tänkte bara ”nu jäklar ska den in”, säger 1-1-skytten Loreta Kullashi som räddade kryss i fjärde övertidsminuten.


Även tränaren Magnus ”Munken” Karlsson njöt förstås av avslutningen på Tunavallen på lördagen.

- Det handlar om att stanna i matchen och inte ge upp. Det lyckades vi med. Och det här är jag nöjd med, vi mötte ett väldigt bra lag som verkligen spelar fotboll, det är kul att se, säger Munken.


Om vi tar det från början så inledde United piggt och rivigt, hittade fina ytor och hade några lägen som sånär blev farliga, skott som blockades, bollar som nästan nådde fram och liknande.

Göteborgs kapten Emma Berglund tvingades gå av skadad efter en kvart, något som lite senare skulle visa sig kostsamt – för United.

- Göteborg blev inte sämre av det bytet, snarare gynnade det dem, konstaterar Munken.

Det dröjde till minut 27 innan första heta chansen dök upp. Gästernas Rebecka Blomqvist gled igenom och avslutade längs marken i fritt läge men Emelie Lundberg reflexräddade.


Göteborg tog över spelet allt mer och ägde väldigt mycket boll sista kvarten. Då kom också en kanonminut för Emma Berglunds ersättare Julia Roddar. Först bröt hon fram på vänsterkanten och slog ett strålande inlägg som Blomqvist nästan gjorde mål på.

I nästa anfall skötte Roddar avslutet själv och då blev det nätrassel. Hennes långskott i minut 42 fick rätt båge för att Emelie inte skulle nå bollen och 0-1 var ett faktum, något som stod sig halvleken ut.


I pausen bytte bortalaget in stjärnan Stina Blackstenius och man kontrollerade matchen länge, länge. Det kändes mest som att man väntade på 0-2.

- Svår match att spela, det blev ju inte som vanligt när vi fick försvara oss så mycket. Men jag tyckte ändå att vi lyckades göra det svårt för dem och vi jobbade väldigt hårt, säger Loreta.

Göteborg förmådde inte punktera matchen. Blackstenius och Pauline Hammarlund var framme och drog iväg några skott men då stod Emelie Lundberg i vägen varje gång.

- Med 20 kvar tog vi in Emma Engström för duellspelet och för att få lite ny energi. Sedan är det små saker som behövs, ”Lorre” vann en duell som knappt kändes värd att gå in i först, vi lyckades få några hörnor och då blev det rörigt även i deras straffområde, säger Munken.


Trots mycket bolljagande hade Eskilstuna kraften att forcera de sista minuterna. Man fick ett par hörnor och flyttade sedan upp i stort sett allt för att lyfta ett par bollar från mittplan.

Den andra av dessa gav resultat. Det var då bollen från Fanny Andersson, via allsvenska debutanten Emma Engström, letade sig fram till Loreta.

- Det gick fort men jag hann ändå se att det fanns en liten lucka att skjuta mot. Om premiärens 3-3 kändes som förlust så var det här en vinst. Med tanke på hur hårt vi jobbade hela matchen tycker jag att vi var förtjänta av ett mål, säger poängräddaren.


Halimatu Ayinde fick pris som Uniteds bästa av Henrik Allenbrant. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Förutom allas berömvärda slit ville Munken rosa några lite extra.

- Ayinde var väldigt bra ännu en gång, Sonias första 20 var strålande och tvingade Göteborg att flytta bort spelet från den sidan. Sedan tycker jag att Anna Oskarsson visade, när det blev tuffare och började smälla, att hon har en nivå till i sitt spel.

Efter denna rysare gäller det att ladda om - för nästa uppgift är knappast enkel.

På fredagskvällen är vårt United i Malmö för att möta mästaren Rosengård.

Stefan Alhag

Matchfakta

Eskilstuna United-Göteborg 1-1 (0-1)

0-1 (42) Julia Roddar, 1-1 (90+4) Loreta Kullashi

Varning, United: Vaila Barsley

Domare: Laura Rapp

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup