• Eskilstuna United

Hanna Glas klar för PSG


Eskilstuna United har tillsammans med Paris Saint Germain, PSG nått en överenskommelse för Hanna Glas omedelbara övergång till PSG. Övergången är möjlig tack vare det franska transferfönstret för damfotbollsspelare som stänger den 21:a september.


Eskilstuna Uniteds tränare, Magnus Karlsson om övergången: ”Det är kul för Hanna och Eskilstuna United, övergången är ett fint bevis på vår miljö kan utveckla toppspelare. Eskilstuna United blir ekonomiskt kompenserade som vidare motiverar övergången även om kontrakt för OBOS Damallsvenskan ej är klart. Det är en fantastisk möjlighet för Hanna som vi ej vill stå i vägen för. Vår sportsliga grund är tillräckligt stark för att våga fatta beslutet om övergång. Jag litar på den trupp vi har och vad den kan prestera i de återstående omgångarna. Vi önskar Hanna stort lycka i PSG”


Efter säsongen 2016 lämnade Hanna Glas Umeå IK och anslöt till Eskilstuna United inför säsongen 2017. Hanna har under de två säsonger som hon tillhört United haft en stark utveckling, dels i Eskilstuna United samt i landslaget. Hon debuterade i A-landslaget år 2017 och var en av spelarna som var med och kvalificerade laget till VM 2019.


Hanna Glas om övergången: ”Jag är oerhört glad och tacksam för att klubben har gett mig den här möjligheten i min karriär. Under denna säsongen känner jag att jag har tagit stora steg och jag har främst Munken att tacka för det. Han har trott på mig och gett mig verktygen för att utvecklas och ta ytterligare steg i min karriär. Sen vill jag också tacka mina underbara lagkamrater som jag tränat med nästan varje dag. Den träningsmiljön och det stödet från dem är också starkt bidragande till min utveckling det här året. Det har varit magiskt att spela varje hemmamatch inför våra fantastiska supportrar och jag kommer sakna Eskilstuna”


Vid frågor gällande övergången hänvisar Eskilstuna United till: Magnus Karlsson 070-327 89 98Foto: Idrottsfoto

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup