• Eskilstuna United

Vi glidtacklar de "Globala Målen" .

Eskilstuna United DFFs har efter två års hårt arbete skapat en samhällsansvarsplattform med ett konkret hållbarhetsarbete lokalt i Eskilstuna kommun. Den utgår från FNs Agenda 2030, där vi idag arbetar med hela 8 av 17 av de Globala Målen, detta möjliggörs tillsammans med Eskilstuna kommun samt våra oerhört viktiga partners.


Vi kallar vår samhällsansvarsplattform för Hjärta United, där når vi individer från 8 till 108 år (!). I våra tre verksamheter så har vi hittills nått över 150 unika individer, i själva verket har vi nått ca 450 personer om vi ser till de personerna som vi indirekt har påverkat positivt såsom syskon, familjemedlemmar, arbetsplatser, et.c


Nedan kan du läsa mer om varje mål som vi arbetar med:De 8 Globala Målen som vi arbetar aktivt med lokalt i Eskilstuna kommun är följande:

#1 Ingen fattigdom - genom Work United samarbetar vi med kommunens arbetsmarknads- & vuxenutbildningsförvaltning genom ett IOP (Idéburet Offentligt Partnerskap)-avtal, tillsammans med våra sponsorföretag, där vi har som målsättning att på ett innovativt sätt glidtackla den lokala arbetslösheten.#3 - God hälsa och välbefinnande - genom Care United & Ronjabollen. Care United glidtacklar vi ensamheten och psykiska ohälsan på flera seniorboenden i kommunen genom bland annat 90plus gymnastik, GåFotboll, IT-teknikhjälp inom målgruppen 70 år uppåt. Under 2018 genomförde våra spelare mer än 102 aktiviteter på tre olika seniorboenden. Ronjabollen når tjejer i åldersgruppen 8-15 år gamla, som aldrig varit i närheten av att vara engagerad i en förening, där hälsa och välbefinnande ligger i fokus, samt glidtackla hedersförtrycket.
#4 God utbildning för alla - Utbildning är en grundläggande mänsklig rättighet. Vi skapar inkluderande och trygga utbildningsmiljöer genom Work United, Ronjabollen och Care United samt inom vår A-lags- och Akademifotboll. Utbildning sker inte enbart för de deltagarna vi möter, men kompetensutveckling och utbildningen av t.e.x ledare som driver Ronjabollen är ett måste. Idag tar hjälp av våra partners TRIS - Tjejers Rätt i Samhället när det kommer till evidens och metodverktyg samt utbildningsmaterial som ledarna måste genomgå för att kunna vara ledare inom Ronjabollen. Inom Work United så samarbetar vi med Kompetensgallerian som tillhandahåller KY-utbildningar. Genom partnerskapet med Mälardalens Högskola så har en större akademisk uppsats skrivits av Innovationsprogrammets studenter gällande Hjärta United (om du vill läsa den hör av dig till Hållbarhetsansvarige)
#5 Jämställdhet - Som den damfotbollsförening som vi är så arbetar vi aktivt för jämställdhet genom Ronjabollen men även för att vi vill arbeta för en mer jämställd sponsring över lag inte bara lokalt men även på nationell nivå.


#8 Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt - Genom Work United, där vi kan assistera och hjälpa våra sponsorföretag att kunna kompetensutveckla sina företag genom att identifiera arbetslösa individer inom kommunen som vi kan "match-make:a" mot våra företags kompetensbehov. Vi bidrar samtidigt till att öka företagens och kommunens samt kommuninnevånarnas ekonomiska tillväxt. Allt detta bidrar till en mer hållbar socio-ekonomisk utveckling för alla i kommunen.
#10 Minskad ojämlikhet - Genom Work United, Ronjabollen och de facto att vi är en damfotbollsförening som i grunden vill skapa ännu bättre jämlika förhållanden för kvinnliga fotbollsspelare på absoluta toppnivån i Sverige, samt bidra till en hållbar utveckling för vår lokala breddidrott för tjejer.

#16 Fredliga och inkluderande samhällen - Genom Ronjabollen lyckas vi integrera och inkludera tjejer som bor i socio-ekonomiskt utsatta områden i Eskilstuna kommun. Vi skapar "trygga arenor" där tjejerna på sina egna villkor lyckas skapa ett stort självförtroende för att ta sig vidare i livet. Fotbollen fungerar som ett integrationsverktyg och det är genom de 17 olika värderingsövningarna (utbildningsmaterial från TRIS-Tjejers Rätt i Samhället) som vi även "når" den här gruppen av tjejer som annars har svårt att inkluderas i majoritetssamhället. Vi har redan goda och positiva resultat på tjejer som går vidare till andra föreningar i staden genom Ronjabollen.
#17 Genomförande & Globala Partnerskap

Genomförandeprocesserna med partners är en grundbult & är extremt viktigt. Det är tack vare våra samarbetspartnerskap med bland annat Polismyndigheten, Mälardalens Högskola, Nationella Centret mot Hedersförtryck, TRIS- Tjejers Rätt i Samhället, Sörmlandsidrotten, SvFF (Svenska Fotbollförbundet), Eskilstuna kommun & våra sponsoföretag som vi klarar av detta. Vi har även en ny global partner som vi kommer presentera inom kort....so stay tuned :-)Är ditt företag intresserade av att veta mer om vårat arbete och HUR du konkret kan engagera dig och din arbetsplats, kontakta gärna vår CSR- & hållbarhetsansvarige nedan:


Emre Gürler

CSR- & Hållbarhetsansvarig

Hjärta United

073-9714704

emre@eskilstunaunited.se
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup