• Stefan Alhag

Ingen poäng trots stort spelövertag


United tackar fansen efter matchen mot Växjö där det blev förlust med 0-1. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Eskilstuna United får fortsätta att vänta på första segern i OBOS Damallsvenskan 2019.

Trots kraftigt övertag spelmässigt åkte Växjö hem från Tunavallen med tre poäng efter Emmi Alanens mål i början.

- En väldigt stor besvikelse, säger mittbacken Vaila Barsley som var närmast att kvittera under forceringen på slutet.


De 1 198 åskådarna på Tunavallen hade knappt hunnit sätta sig tillrätta i stolarna när det som skulle bli matchens enda nätrassel kom.

- Vi fick en otydlig och olycklig start med flera bolltapp som till slut ledde fram till deras mål, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.

En bjudning i hemmalagets straffområde gjorde att bollen hittade fram till Alanen. Hennes skott fick en liten styrning och det ställde målvakten Emelie Lundberg som var chanslös.

Gästerna behöll kommandot en liten stund efter målet men därefter tog United över och förde matchen resten av tiden.

- Även om vi hamnade i underläge hade vi ingen stress eller panik utan känslan var att vi skulle kunna vända, säger Vaila Barsley.

De klara målchanserna blev dock få – trots spelövertaget. Halimatu Ayinde fick ett fint skottläge i 13:e minuten efter en fin djupledsboll från Fanny Andersson men skottet gick i burgaveln. Därefter blev det mest ”nästanchanser” under en lång, lång tid.

- Vi kan inte vara besvikna på vår speluppbyggnad den här gången. Vi gjorde som vi skulle, använde kanterna, tvingade Växjö att springa. Men deras backlinje var väldigt duktig och vann matchen åt dem. Deras målvakt behövde ju knappt göra en räddning, konstaterar Munken.

Felicia Karlsson fick kliva av strax före pausen då hon hade varit krasslig och inte orkade längre. Hon ersattes av Kaisa Collin som var pigg och delaktig i mycket. Efter pausen byttes Julia Tunturi ut mot Sonia Ngozi Okobi och United försökte givetvis så mycket man kunde för att forcera in en kvittering, till att börja med.

Men det ville sig inte. Att flytta upp Vaila Barsley på topp sista tio minuterna ökade trycket ytterligare.

- Med facit i hand borde jag ha gjort det draget ännu tidigare. Å andra sidan gav det inte heller något mål även om det hände mer framåt, säger Munken.

Vaila fick till en vass nick på ett långt inlägg och då kom United som närmast att få in 1-1 men bollen smet tätt utanför målvakten Moa Edruds högra stolpe.

- Det kändes som att jag fick en bra träff med pannan. Jag hade dock inte full koll på var jag stod i förhållande till målet så jag visste inte om bollen var på väg att gå in, berättar den engelska försvarsklippan.

Hon hade lite tidigare åkt på en rejäl smäll i samband med en fast situation och den nickduell i Uniteds straffområde som följde.

- Jag blev träffad i huvudet på två ställen samtidigt men vi backar får mycket smällar så det var ingen tvekan om att köra vidare, säger Vaila med ett leende.

Till matchens lirare utsågs Julia Tunturi i United och Signe Holt Andersen i Växjö.

Eskilstuna står därmed kvar på en inspelad poäng och nästa chans att spräcka segernollan blir när man tar sig an Limhamn/Bunkeflo borta kommande söndag klockan 13.00.

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup