• Stefan Alhag

"Jag gillar struktur och brusar sällan upp"


Fredrik Bernhardsson berättar bland annat om varför det var så enkelt val att tacka ja till tränaruppdraget i United.

Lagom till att träningsmatcherna ska dra igång ger hemsidan er nu chansen att lära känna Eskilstuna Uniteds nye assisterande tränare bättre.

Så varsågod, här får ni möta Fredrik Bernhardsson!


Vi inleder lämpligt nog med att be honom att presentera sig själv:

- Jag bor med familjen lite utanför Uppsala i ett samhälle som heter Ramstalund. Är gift med Cecilia sedan 13 år tillbaka och vi har två barn, 19 och 16 år. Sonen går på college i Kalifornien och dottern har precis avslutat första terminen på gymnasiet. Jag är som person ganska lugn och eftertänksam och brusar sällan upp. Jag gillar struktur och ordning vilket visar sig både i och runt fotbollen, men även privat. När jag inte jobbar med fotbollen stöttar jag och följer mina barns framfart på fotbollsplanen som förälder. Annars gillar jag att umgås med familj och vänner.


Fredrik efterträder alltså Martin Skogman i rollen som Magnus "Munken" Karlssons medhjälpare och att hoppa på det uppdraget, när möjligheten uppenbarade sig, krävde inte så lång betänketid.

- När en klubb av Eskilstunas dignitet hör av sig så blir man väldigt smickrad. Munken har förmedlat ett väldigt gott intryck av klubben. Det finns en tydlig idé och ambition i att fortsätta utveckla spelare, vilket tilltalar mig mycket. Damallsvenskan är en nivå som jag tidigare inte varit verksam på, den utmaningen ser jag mycket fram emot.

Har du varit spelare själv och i så fall, hur duktig var du och vilken plats i laget hade du?

- Min spelarkarriär är relativt blygsam. Jag har spelat på lokal nivå i Uppsala och har som högst i "gamla" division 3 med Bälinge IF. Min position var målvakt. Karriären avslutades i och med en axelskada 2002.


Vad blir dina huvudsakliga uppgifter i United och hur, rent konkret, ska du assistera Munken? - Mina uppgifter blir att ingå i ledarstaben för A-laget och den elitförberedande verksamheten. Mer specifikt innebär det att bistå och stödja Munken i framtagande och bearbetning av spelidé och matchplan samt driva och utveckla spelarna individuellt. Jag ska även bidra vid scouting och analys av motståndare och talanger. 

Och till sist, vad är dina bästa egenskaper som tränare och vad känner du själv att du behöver utveckla ytterligare?

- Mina styrkor som tränare är främst innanför linjerna. Jag är en bra instruktör och är engagerad och driven på träningarna. Genom mina tidigare uppdrag har jag en god förståelse för helheten. Men jag är väldigt ödmjuk inför tränaryrket och är medveten om att det finns mycket kvar att lära inom flera områden. Fotbollen är under ständig utveckling och det gäller att följa med i den.

Vi hälsar så klart Fredrik välkommen och kommande helg väntar första träningsmatchen då Eskilstuna United tar sig an Örebro.

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup