• Stefan Alhag

Kaisas fullträff gav första trepoängaren


Kaisa Collin satte 0-1 mot LB, det räckte till seger för United.

Eskilstuna Uniteds segernolla i årets OBOS Damallsvenskan är spräckt.

Det räckte med ett mål, genom nyförvärvet Kaisa Collin, för att besegra Limhamn/Bunkeflo i Malmö på söndagseftermiddagen.


Den första halvleken i solskenet blev extremt händelsefattig och inget av lagen lyckades skapa någon rejält het målchans.

- Det var många tekniska brister i båda lagen då. Vi hade lite längre anfall i mitten av halvleken men sedan föll vi tillbaka i synderna från början, säger tränaren Magnus ”Munken” Karlsson.


I pausen valde han att byta ut Halimatu Ayinde mot landsmaninnan Sonia Ngozi Okobi på högerkanten och det draget skulle få betydelse för förarbetet till segermålet.

Ett inkast på egen planhalva gick till Sonia som snyggt vände bort en motståndare och sedan serverade en djupledsboll till Felicia Karlsson på högersidan. ”Felle” sprang ner till kortlinjen och spelade in till Kaisa Collin som forcerade in bollen i nätet från nära håll och 0-1 var ett faktum.

- Ett väldigt fint mål och ett sådant som vi tränar för att få till eftersom det är väldigt svårt om inte omöjligt att försvara sig mot. När Felle spelar in och man ser att Kaisa kommer löpande i mitten vet man att det är väldigt stor chans att det ska bli mål, säger Munken nöjt.


Efter fullträffen kunde Eskilstuna United ha avgjort drabbningen vid ett flertal tillfällen. Lisa Dahlkvist hade ett skott som räddades till hörna i minut 64, Felle var fri men målvakten lyckades rädda i minut 67, Loreta Kullashi hade en nick som ledde till hörna i 69:e minuten och Fanny Andersson fick iväg ett hårt skott, som också styrdes till hörna av LB-målvakten, i 71:a.

Malmölaget försökte så klart forcera mot slutet men skapade bara en riktigt skarp kvitteringschans. Nathalie Persson hittade en fri yta i straffområdet och sköt från nära håll men då stod Emelie Lundberg helt rätt placerad och räddade.

- Vi kom hit för att hålla nollan och ta tre poäng och det blev ”check” i båda rutorna. Jag kan leva med att vi inte lyckades punktera matchen med ett 0-2-mål den här gången, säger tränare Karlsson.


United höll undan och därmed var årets första trepoängare bärgad. Vaila Barsley saknades den här gången och då spelade man enligt modellen 3-4-3 där säkra och duktiga Shannon Woeller var mittback med Matilda Plan till vänster om sig och Petra Johansson till höger.

På topp fanns Collin, Kullashi och Karlsson innan målskytten Collin byttes ut med ungefär en kvart kvar och Cajsa Åkerberg ersatte.


Härnäst väntar ytterligare en bortamatch för Eskilstuna United. Kommande lördag klockan 14.00 gästar man Vittsjö som har inlett säsongen starkt.


Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup