• Stefan Alhag

Kryss i avslutningen - United tabellfyra


Ett glatt och nöjt Eskilstuna United firar fjärdeplatsen i årets OBOS Damallsvenskan. Foto: Annica Barsley

Eskilstuna United fick nöja sig med en poäng i säsongsavslutningen mot Växjö.

En svag första halvlek och en klart bättre andra ledde till 1-1 och därmed en slutlig fjärdeplats i OBOS Damallsvenskan 2019.


United hade svårt att hitta tajming och precision i passningsspelet första 45 minuterna. Många bollar låg lite fel i riktning eller var lite för hårda så det blev aldrig någon rytm.

Hemmalaget var mer skärpt och tog dessutom ledningen i den 29:e minuten när ingen verkade ta Ria Ölings soloraid helt på allvar förrän det var för sent. Hon avancerade långt och sköt sedan hårt och välplacerat, utom räckhåll för duktiga Emelie Lundberg som hade motat flera hemmaskott tidigare.

- Vi hamnade lite i deras fälla i början, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.

- Vi var inte hotande i djupled då, tillägger han.


Emelie Lundberg gjorde många fina räddningar och Felicia Rogic prickade in Uniteds sista mål i OBOS Damallsvenskan i år. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Siffrorna 1-0 stod sig till halvtid och när lagen hade skiftat sida blev det en rejäl uppryckning från de vitklädda Eskilstunaspelarna. Man tog över kommandot, passningarna satt bättre och anfallen blev därför många fler och mycket bättre.

Utdelningen dröjde inte särskilt länge. Loreta Kullashi lirkade igenom en passning i djupled, Felicia Rogic kom fri, rundade målvakten och satte 1-1.

”Felle” hade sedan ett par fina chanser till kort därefter, främst ett friläge där hon inte fick ordning på bollen och därför aldrig fick iväg något skott.

- Jag tror att hon trodde att det var offside och stannade liksom av, säger Munken.


Kaisa Collin fick spela sista halvtimmen och bidrog offensivt med några välriktade inlägg som också ledde till lägen, inte minst ett för Fanny Andersson då det var nära att bli ett Unitedmål. Men det blev inga fler fullträffar och eftersom Vittsjö slog Djurgården hade ett segermål ändå inte räckt till en placeringsförbättring utan United blev fyra i serien.

- Vi fick bronsmedaljer på plats och den som delade ut var ingen mindre än legendaren Patrik "Bjärred" Andersson. I matchen som helhet kom vi väl inte upp i rätt energinivå den här gången, vi kan bättre, säger Munken.


Om vi så smått börjar blicka framåt ser det som bekant också bra ut där flera kuggar redan har förlängt kontraktet med United.

Är det någon som du tror inte stannar, Munken?

- Jag är högst osäker på om Lisa Dahlkvist kommer att kunna vara kvar hos oss eftersom hennes sociala situation kommer att förändras. I övrigt ser det bra ut och vi för en positiv dialog med många utöver de spelare som redan har skrivit på för nästa säsong.

Stefan Alhag


Matchfakta

Växjö-Eskilstuna United 1-1 (1-0)

1-0 (29) Ria Öling, 1-1 (53) Felicia Rogic

Domare: Lovisa Johansson

Publik: 167

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup