• Stefan Alhag

Lär känna två av våra U-landslagsspelare


Johanna Renmark och Lucia Duras. Foto: Bildbyrån

I dessa dagar har Eskilstuna United fem spelare uttagna i olika U-landslag.

I F17 finns Johanna Renmark och Fiona Eriksson, i U16 deltar Lucia Duras, Chloe Eriksson och Elisabeth Tillenius.

Hemsidan tänkte nu passa på att ge er chansen att lära känna två av dessa fem lite bättre.


Johanna och Fiona har den här veckan varit i Spanien för ett läger, det ingår i förberedelserna för F17:s höjdpunkt i år, EM i sommar hemma i Sverige.

Lucia, Chloe och Elisabeth laddar just nu för ett läger på Bosön i månadsskiftet februari-mars, det leds för övrigt av tidigare Unitedtränaren Lotta Hellenberg.


Vi passade på att ställa lite frågor till en av tjejerna från respektive landslag, Johanna Renmark och Lucia Duras. Båda ingår till vardags i Uniteds akademi.

Johanna är en 16-årig yttermittfältare/forward som gör första säsongen i United. Hon inledde fotbollskarriären i Surahammar och var senast i Gideonsberg.

Lucia är 15 år och spelar också oftast yttermittfältare men håller ibland till centralt på mittfältet också. Hon har varit i Eskilstuna United ända sedan hon var 5,5 år ung.


Hur många gånger har ni blivit uttagna i landslagssammanhang och kan ni minnas och berätta om känslan när ni första gången fick veta att ni blivit uttagen? Lucia: Jag har blivit uttagen till Bosön tre av tre gånger och var reserv till båda landskamperna. Första gången jag kom med till Bosön var i somras. Vi spelade Gothia cup och när jag fick mailet var vi på Liseberg. När jag hade läst det hoppade jag av glädje och det var en enorm lycka.

Johanna: Om jag räknat rätt så har jag blivit uttagen 13 gånger och även spelat 19 landskamper. Första gången jag blev uttagen var till det allra första lägret för F03 på bosön efter utvecklingslägret i Halmstad, jag var inte beredd på att bli uttagen då jag inte ville hoppas för mycket men det var klart att man hade tänkt tanken. Det var en magisk känsla att få veta att jag blivit uttagen till landslaget, det var ju något jag hade jobbat för och drömt om länge. Så det var en dröm som slog in!


Vilka egenskaper och kvalitéer som spelare tror ni är de som främst tagit er till U-landslaget? Johanna: Jag tror att det är min snabbhet och att jag är bra en mot en.

Lucia: Mina bästa egenskaper som spelare är min snabbhet, min spelförståelse, bra tvåvägsspelare och min kämpaglöd.


Vad är bäst med att träna hos United och vad i spelet utvecklar ni mest där?

Lucia: Det bästa är att det alltid är kvalité. Många duktiga medspelare som gör att jag kan utvecklas mer. Jag såg fram emot att flytta upp till akademin då jag fått ännu mer utmaningar på träningarna, tydligare instruktioner och högre fart. Johanna: Det bästa är att man får vara med i ett jättehärligt gäng och får en bra fotbollsutveckling på alla sätt. Det jag utvecklas mest av är att allt går mycket fortare och det är tuffare vilket gör att jag måste ta beslut snabbare. Man får inte slarva med någon detalj för då blir man av med bollen.


Hur mycket tränar ni en normal vecka och känns det lagom? Johanna: Jag tränar två fotbollspass i skolan och sedan fyra klubbträningar plus match och jag tycker det känns lagom just nu.

Lucia: En normal vecka för mig är fyra klubbträningar, en fotbollsprofil i skolan och en-två egenträningar. Jag tycker det funkar och känns väldigt bra som det är just nu.


Har ni någon förebild inom fotbollen och i så fall, varför ser ni upp till just den spelaren? Lucia: Jag har inte riktigt någon förebild men jag tycker om Kosovare Asllanis spelsinne. Tycker att hon är en komplett fotbollsspelare med många bra egenskaper.

Johanna: Min största förebild inom fotboll är Cristiano Ronaldo. Anledningen är att jag tycker om hans spelstil och sedan får jag sjuk motivation av att se honom spela. Han motiverar mig att bli så bra som han är och fortsätta drömma och jobba med mina mål!


Vad är ert långsiktiga mål med fotbollen? Johanna: Jag skulle vilja ta en plats i Uniteds startelva och spela i A-landslaget i framtiden.

Lucia: Mitt motto är ” lyfter man blicken så finns det inga gränser” det jag vill säga med det är att jag vill komma så långt som möjligt inom fotbollen. Jag drömmer om att spela i damlandslaget och ett klubblag som slåss om Champions League-titeln.


Vi önskar självklart Lucia, Johanna, övriga U-landslagstjejer och även alla andra Unitedungdomar stort lycka till med att nå sina drömmar och mål inom fotbollen!

Stefan Alhag

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup