• Stefan Alhag

Mardrömsminut förstörde stark upphämtning


Amanda Nildén räddade ett givet baklängesmål och hade dessutom två målgivande inlägg. Men trots det fick hon och United ingen poäng med sig från Vittsjö. Foto: Morgan Nyberg Boussard

Eskilstuna United verkade ha räddat upp en tung match och fixat åtminstone oavgjort.

Då kom utvisning – pang, baklängesmål – pang.

Vittsjö vann därför med 3-2 (2-1).

- Fast som tränare är jag mer orolig för vår första halvlek än det som hände i slutet, säger Magnus "Munken" Karlsson.

United hade svårt att få igång spelet och bli vän med naturgräset i norra Skåne.

Vittsjö hade ett klart övertag i den första halvleken. Därför kändes det inte särskilt ologiskt när Mia Leth Jans prickade in 1-0 efter knappt en kvart på ett långskott.

Inte heller var det oväntat när Clara Markstedt krutade in 2-0 distinkt med fem minuter till halvtid.

- Vi måste tuffa till oss. Det var ganska taffligt på många håll och om vi bara hade vågat lite mer tror jag vi hade kunnat såra dem, säger Munken.


Desto viktigare för gästerna att Amanda Nildéns inlägg nådde framstörtande Fanny Andersson i 43:e minuten. Fanny fick inte direkt klockren träff men bollen gick sakta in, just över mållinjen via stolpen, och United fick hopp inför halvlek två.

Där inledde bortalaget starkast och visade bättre energi. Vittsjö hade sedan en ny stark period och vi var nästan beredda att skriva in 3-1 när Emily Gielnik rundade Cosette Morché och skulle sätta bollen i öppet mål. Men Amanda Nildén hann hem och agera extramålvakt genom att blockera bort avslutet.


Samma Nildén var sedan den som åter agerade assistläggare på offensiv planhalva. Den här gången nådde inspelet Kaisa Collin. Finländskan, med ännu ett piggt inhopp, dundrade in 2-2 i bortre hörnet.

I det läget var känslan absolut minst en poäng till United, kanske till och med läge för tre även om det inte var mycket tid kvar.

- Så var min känsla också. Vi spottade upp oss bra i den andra halvleken, Sonias inhopp var en sak som påverkade matchbilden, säger Munken som också hyllar Amanda Nildéns fina insats.


Men plötsligt gick allt snett. På mittplanen skulle inhopparen Linn Vickius rensa. Hon tog i rejält – men träffade en motståndare som just hann peta bort bollen. Kraften i sparken gjorde att domaren drog upp det röda kortet direkt.

- Synd om Linn som satsade hårt men så klart försökte träffa bollen. Jag vet inte om det var rött, men det var väl i alla fall brandgult kort, säger Unitedtränaren.

Som om inte det var nog, på efterföljande frisparken nickskarvades bollen till Emily Gielnik. Hon fick revansch på det brända jätteläget tidigare och satte nu 3-2 i 90:e minuten.


En oerhört jobbig smäll för United som verkade ha jobbat ihop poäng i en kämpig match men i stället alltså tvingades åka norrut tomhänt.

- Jag är nöjd med vår prestation när vi vågade spela och det var klart bättre efter pausen. Att det sedan kom ett 3-2-mål är ju inte direkt ett strukturfel utan ett individuellt misstag vilket vi haft ett antal av under säsongen, summerar Munken.

Nästa uppgift blir mästaren Rosengård hemma på Tunavallen kommande söndag.

Stefan Alhag


Matchfakta

Vittsjö-Eskilstuna United 3-2 (2-1)

1-0 (13) Mia Leth Jans, 2-0 (40) Clara Markstedt, 2-1 (43) Fanny Andersson, 2-2 (84) Kaisa Collin, 3-2 (90) Emily Gielnik

Utvisning, United: Linn Vickius, rött kort direkt

Domare: Lovisa Johansson


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup