• Eskilstuna United

Matchsnack med MunkenDet är dags för den andra serieomgången och för Eskilstuna United väntar fjolårstvåan och (ytterligare) en av årets främsta guldaspiranter – Göteborg.


Matchen spelas 15.00 på påskdagen, alltså söndagen, på västkusten och hemmalaget inledde med en övertygande 3-0-seger när man gästade nykomlingen Kungsbacka i premiären.


För United blev det som bekant ingen poäng trots en fin insats där dock Nathalie Björn avgjorde för Rosengård i slutskedet.


Men nu är det dags att öppna kontot vad gäller inspelade poäng och här följer tränaren Magnus ”Munken” Karlssons tankar dagen före avspark:


De sista förberedelserna inför matchen mot Göteborg är klara. Vi har haft en bra träningsvecka och lyckats fånga möjligheterna med den matchen.


Förlusten senast har vi lagt bakom oss och jag tror att det till stor del beror på att prestationen i grunden var bra. Vi tar med oss känslan av att vi kan tävla med de bästa i OBOS Damallsvenskan. I en av båda lagen taktiskt väl genomförd match, vilket medförde få avslut på mål, hade vi de två bästa chanserna. Kollektivt såg vi starka ut och vi kunde också notera flera goda individuella prestationer.


Alla är fortfarande friska och tillgängliga, det vill säga inga nya skador mot Rosengård. Det kommer så klart att behövas då vi måste få träff i försvarsspelet med bra press- och duellspel. Offensivt har vi de egenskaper vi behöver för att klara av att hota Göteborg.


Själv är jag beredd att skruva upp förväntningarna något inför matchen och det ska visa sig i att vi blir lite modigare. Vi är ett bra lag.


Påskhälsningar


Munken

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup