• Stefan Alhag

Matchsnack med "Munken"


Att besegra Piteå har varit en oerhört svår uppgift för Eskilstuna United genom åren i OBOS Damallsvenskan.

I dag får man chansen igen, i Norrbotten, och självförtroendet kunde inte vara bättre hos United. Så här tänker tränaren Magnus "Munken" Karlsson inför avspark:


"På plats i Piteå. Vi tränade och hade en bra resdag i går. Frukosten är påbörjad och det det finns inget som bekymrar oss just nu. Gruppen mår bra och alla är tillgängliga.

Sedan Kungsbacka har vi tränat bra både fredag och lördag. Belastningen på spelarna har blivit rimlig tack vare att vi roterat laget en del. Fysiken blir också viktig i dagens match. Löser vi duellspelet kommer vi att ha en bra chans. En viss vaksamhet på fasta situationer kommer också att krävas.

Vi vet att vårt omställningsspel från försvar till anfall kommer att ge oss målchanser. Kvalitet i passningsspel och spelval före högsta fart ökar chansen till mål markant.

Hur som helst är vi väldigt redo."


Som ni säkert vet har United tre raka segrar och 8-0 i målskillnad efter VM-uppehållet. Piteå å sin sida föll oväntat med 0-3 hemma mot Örebro och därefter har man två raka kryss mot tufft motstånd.

Senast i Göteborg visade man upp den farlighet på fasta situationer som Munken nämner då en högerhörna från June Pedersen slutade med ett mål av landslagsanfallaren Madelen Janogy.


Vädret ska bli fint och förutsättningarna är således bra inför avsparken 15.00.

Kan Uniteds fina svit överleva även utmaningen Piteå borta?

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup