• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Djurgårdens seger mot Kungsbacka i går gör att vår motståndare Limhamn/Bunkeflo har ännu mer motivation i dagens drabbning då marginalen ner till strecket krympt till en enda poäng.

Som vanligt bjuder hemsidan på tränare Munkens funderingar några timmar före avspark. För ovanlighetens skull är inte alla spelare tillgängliga i dag.


Efter en helg med landslagsuppehåll är det nu dags att dra igång den sista sekvensen med omgångar i OBOS Damallsvenskan.

Tre omgångar återstår och i rosa ställ ska Eskilstuna i dag alltså ta emot LB07 på Tunavallen. I bottenstriden blev det i går definitivt klart att Kungsbacka åker ur - samtidigt som klassiska Umeå IK säkrade avancemanget.


Men kampen om att undvika elfteplatsen blev alltså å andra sidan ännu tätare. Så här säger Munken om uppgiften som väntar:

"Äntligen matchdag igen. LB07 är direkt inblandat i streckstriden och efter Djurgårdens seger i går blev inte dagens match inte mindre viktig.

Vi behöver hantera det och vara väldigt påkopplade från början. Hemma har vi kapaciteten att ta initiativet i matchen. Ser gärna att den blir på våra villkor. Konsekventa med vårt grundspel och många kollektiva beslut är nyckeln.

Lisa Dahlkvist är avstängd. Övriga är tillgängliga. Våra landslagsspelare som varit iväg har alla hittat tillbaka till Eskilstuna välbehållna."Vad: Rosa Bandet-matchen Eskilstuna United-Limhamn/Bunkeflo, omgång 20 i OBOS Damallsvenskan

När: I dag klockan 17.00

Var: Tunavallen

Hur: Köp din biljett på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu

Vuxen: 100 kr, pensionär/studerande: 60 kr (vid uppvisande av studentkort)

Säsongskort: Vuxen: 850 kr, pensionär/student: 550 kr, ungdomar 8-18 år: 350 kr

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup