• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Magnus "Munken" Karlsson.

För tredje söndagen i rad är det matchdags för Eskilstuna United och den här gången står Växjö för motståndet hemma på Tunavallen.

Här under hittar ni Unitedtränaren Magnus ”Munken” Karlssons funderingar inför den uppgift som stundar:


Nu har vi lagt en träningsvecka till handlingarna. Det får beskrivas som en normal fotbollsvecka. Analysen av vår prestation mot Göteborg och en djupare granskning av Växjös styrkor och svagheter sätter tonen för veckans prioriterade träningsinnehåll.


Vi gjorde en bra bortamatch mot en av guldfavoriterna, Växjö gjorde en bra hemmamatch mot ett alltid svårspelat Piteå. Ingångsvärderna till matchen imorgon är lika. Vi står båda på en poäng efter att vi båda förlorat våra premiärmatcher.

Allt det är i och för sig historia när matchen går igång och vi är på det klara med vad som krävs för att vinna. Vi fokuserar på de prestationerna och funderar inte så mycket på vad som varit och vad som väntar efter söndagens 90 + minuter.


Växjö har ett bra lag med två spelare som tydligt har påverkan på laget med sina individuella skickligheter, jag tänker på Jelena Cankovic och Anna Anvegård. Att bryta upp och störa deras samarbete är såklart viktigt men det finns fler

nycklar till matchen baserat på vad vi ska göra när vi har bollen. Vårt kollektiva försvarsspel utgör fortsatt grunden i vår gameplan.


Skadeläget i truppen är fortsatt gynnsamt då den enda icke uttagningsbara spelaren är Tia Hälinen. Det ger oss möjligheter i hur vi formerar laget, både vad gäller startuppställning och chansen att påverka matchen med byten.

Hoppas att vi ses i dag. Vår publik är viktig för oss. Den hjälper oss prestera.


Bästa hälsningar

Munken
Vad: Eskilstuna United-Växjö, omgång 3 i OBOS Damallsvenskan

När: I dag klockan 17.00

Var: Tunavallen

Hur: Biljett köpes på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu

Vuxen: 100 kr, pensionär/studerande 60 kr

Årskort vuxen 850 kr, pensionär/student 550 kr, ungdom 8-18 år 350 kr.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup