• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Efter att United tagit fyra poäng mot två tippade guldkandidater, med mycket fokus på positions- och försvarsspel, väntar i kväll hemmamöte med Kristianstad som bara tagit en poäng i OBOS Damallsvenskan 2020 hittills.

Som vanligt bjuder hemsidan er på tränare Magnus "Munken" Karlssons funderingar på matchdagens morgon.


Man kan tro att självförtroendenivån ligger ganska högt hos vårt United efter den tunga skalpen mot Rosengård i Malmö i fredags. Men nu gäller det att ladda om för en lite annorlunda uppgift, inklusive favoritskap, hemma mot KDFF.

Så här säger Munken:


Hej (igen!)

Ny omgång och match mitt i veckan i det tighta spelschemat. Vi har landat efter vår resa till Malmö och hunnit fokusera på Kristianstad i den omfattning som krävs för att prestera. Det skiljer väldigt lite i vårt arbetssätt gentemot de senaste matcherna. Vi möter åter ett bra lag och behöver sätta vårt försvarsspel i fokus för att skapa bra förutsättningar för anfallsspelet.

Vi är fysiskt redo att göra en toppinstats igen och motivationen finns. Vi tycker alla att det är så kul att spela match och tävla mot de bästa.

Huruvida vårt nyförvärv Amanda Nildén hinner blir registrerad för oss och därmed spelklar redan i kväll återstår att se. Vi jobbar på det.

Den enda som inte är tillgänglig är Emma Engström, hon är fortsatt under utredning beträffande skadans omfattning. Vi återkommer med den rapporten.Vad: Eskilstuna United-Kristianstad, omgång 4 i OBOS Damallsvenskan

När: I kväll klockan 19.00

Var: Tunavallen, matchen sänds på Sportbladetplay.se


  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup