• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Det är matchdags igen och i dag ska Eskilstuna United kämpa mot starkt startande Linköping på bortaplan.

Bland annat innebär det även en duell mellan de delade skytteligaledarna.


Östgötarna har alltså fått en fin inledning på OBOS Damallsvenskan och ligger tvåa med tio inspelade poäng, lika många har ledande Göteborg. Endast Piteå har lyckats norpa poäng av Linköping och detta genom en straff i slutskedet fram till 2-2 i onsdags.

Stor del i framgången har Ebere Orji som gjort fem mål - lika många som vår egen Loreta Kullashi sedan "Lorre" i veckan fick 0-2-målet mot Rosengård (först tillskrevs det Vaila Barsley hos förbundet) och även det sista målet i premiären mot Örebro.


Klockan 15.00 kickar vi igång dagens match och precis som vanligt följer här tränare Magnus "Munken" Karlssons tankar några timmar innan:


God förmiddag !

Vi ska snart gå på bussen till Linköping. Det blir en intressant match mot ett lag som börjat serien bra. Och det är ingen överraskning. Vi har mött Linköping två gånger redan i år och vi vet vad de kan och vad deras bästa spelare kan åstadkomma.

Så vi står inför en ny utmaning som kräver att vi på plats både mentalt och fysiskt. Vi har läkt ihop bra efter Kristanstad och haft två bra träningar.

Elise är avstängd och i skrivande stund väntar vi fortfarande på att Amandas övergång skall bli klar. Annars är allt som vanligt.

Bästa hälsningar

Munken

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup