• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Flygresan är avklarad.

Tränare Magnus "Munken" Karlsson och vårt Eskilstuna United är på plats i Västerbotten och här bjuder han på en färsk rapport inför kvällens bortautmaning mot en av årets två nykomlingen i OBOS Damallsvenskan.


Det forna storlaget Umeå IK väntar med avspark 19.00.

Inför kvällens omgång ligger United femma och Umeå nia, men avståndet är bara två poäng och i händelse av seger kan alltså Umeå klättra rejält i tabellen.


Självförtroende borde rimligen vara gott hos båda lagen. United vann som bekant klart mot Växjö, siffrorna 3-0 kunde varit ännu större efter stor spelmässig dominans, men även Umeå har en 3-0-triumf i ryggen. Man betvingade Vittsjö senast och har nyligen även vänt 0-2 till 3-2 mot Linköping så det lär inte bli enkelt för United i dag.

Här följer Munkens rapport:


Vi har just landat i Umeå och ser så klart fram emot kvällens match.

Tidigt på plats gör att vi får gott om tid att hitta det fokus som vi såg senast mot Växjö. Det är mycket som vi kan ta med oss därifrån till dagens match. Tänker främst på att återupprepa ett bra försvarsspel och att det sker med den energi vi visade senast. Vi behöver också bibehålla balansen i laget så att vi inte blir för offensiva.

Tålamod är också högt upp på listan av alla saker som är viktiga. Umeå har visat bra form på sistone och har två raka segrar hemma så vi står inför en tuff uppgift.

Med rätt fokus har vi definitivt chansen att få med oss något hem.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup