• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Det är dags för match igen denna soldränkta sommarsöndag.

Piteå, det motstånd Eskilstuna United haft så svårt att besegra i många år, kommer på besök till Tunavallen och som vanligt bjuder hemsida er på färskaste rapporten från tränare Magnus "Munken" Karlsson inför avspark.


Svenska mästaren från 2018 har aviserat att värvningen Madelen Janogy är spelklar och kanske gör hon comeback i dag när dessutom Sveriges Television valt att sända.

United hoppas på bättre lycka mot Norrbottens representant i OBOS Damallsvenskan sedan man gick på pumpen mot Västerbottens dito, Umeå, i onsdags.

Så här säger Munken om förutsättningarna:


Matchen mot Piteå i dag är avslutningen på en intensiv fotbollsvecka och innebär också att ”vårsäsongen” är färdigspelad.

Vi förväntar oss som vanligt en tight match när Stellan Carlssons lag står för motståndet. Välorganiserat och konsekvent.


Serien som helhet är jämnare och det är små saker som gör skillnaden. Detaljer blir avgörande och jag kan bara konstatera vi behöver jobba hårt och fokuserat för att få de berömda marginalerna över på vår sida.

En mix av prestationerna i våra hemmamatcher mot Vittsjö och Växjö ger oss möjligheter att vinna i dag.


Alla är tillgängliga för spel vilket vi såklart är tacksamma för. Det hjälper oss att hantera dagens fysiska utmaningar i form av värmen i kombination med det täta matchandet.

Heja United!Vad: Eskilstuna United-Piteå, omgång 11 i OBOS Damallsvenskan

När: I dag klockan 15.30

Var: Tunavallen, matchen sänds i SVT och på sportbladetplay.se

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup