• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


I eftermiddag välkomnar vi Rosengård till Tunavallen och äntligen blir det också inför publik även om vi får nöja oss med 50 åskådare den här gången.

Här följer, som vanligt, tränare Magnus "Munken" Karlssons funderingar på matchdagens morgon.


Att United segrade med 2-1 borta tidigare i sommar är förstås skönt att ha med sig med tanke på att Rosengård verkar vara i strålande form. När Göteborg oväntat förlorade borta mot Kristianstad i går har Rosengård dessutom bjudits en chans att rycka i toppen av tabellen i OBOS Damallsvenskan.

Så här går Munkens tankar:


Vi står inför en rejäl utmaning. Dagens gäster Rosengård är ett bra lag som dessutom har varvat upp ordentligt. Laget kommer från en klar och tydlig seger mot Göteborg i senaste omgången.

Men som alla andra matcher börjar den här också på 0-0. Vi vet att vi kan göra resultat mot ett lag av Rosengårds kaliber. Det visade vi inte minst i Malmö i inledningen av serien och vi matchade dem resultatmässigt båda matcherna 2019.

Att vi dessutom är tillbaka på Tunavallen och den här gången inför (lite) publik känns inspirerande. Vi har haft en bra träningsvecka och vi är klara på vad som väntar och vad som förväntas av oss.


Den enda som inte är tillgänglig för spel är Linn Vickius, då hon är avstängd efter förra veckans röda kort mot Vittsjö. Övriga har varit i träning den här veckan så inga skavanker att tala om.Vad: Eskilstuna United-Rosengård, omgång 13 i OBOS Damallsvenskan

När: I dag klockan 17.00

Var: Tunavallen, matchen sänds på sportbladetplay.se

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup