• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Eskilstuna United fortsätter att beta av topplag under inledningen av OBOS Damallsvenskans höstsäsong.

Efter Rosengård och Göteborg väntar i eftermiddag trean Kristianstad borta och tränare Munken berättar att det är lite extra klurande med dagens startelva.


Vi som följer United vet förstås att målsättningen i dag är ett trendbrott eftersom det inte blivit några poäng i de tre senaste omgångarna.

Som bonus, om det nu behövs extra motivation, jagas revansch på Kristianstad. Hemma blev det en uddamålsförlust där United dessutom hade vänt underläge till ledning trots en utvisning i ett tidigt skede.

Men skåningarna vände på steken en gång till och vann till slut med 3-2 på Tunavallen.


Sedan dess har Kristianstad dessutom hittat spelet och formen med besked och är alltså laget som skuggar närmast bakom de två lag som väntas göra upp om SM-guldet.

Växjös seger borta mot Umeå i fredags har dessutom spetsat till kampen i botten av tabellen så tre poäng för United vore mycket välkommet.

Så här resonerar Munken inför dagens tuffa uppgift:


Godmorgon, vi är på plats i Kristanstad och efter frukosten är det nu dags för morgonpromenad. Stämningen är god och vi samlar energi för att genomföra dagens uppgift.

Vi kommer att behöva spela ett bättre anfallsspel än i de två senaste matcherna. Vi har i veckan jobbat med grunderna i den delen av vårt spel. Träning är som alla vet en sak och match något annat, men om genomförandet blir lite tydligare kommer vi att ha stor nytta av det i flera av matchens moment.

Vi har ett antal frågetecken att räta ut runt fysiska statusen på några av spelarna så startelvan är i skrivande stund (söndag morgon) inte spikad. Vi har idéer för alla eventualiteter och spelarna är förberedda på några olika scenarion.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup