• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Det börjar närma sig slutet av OBOS Damallsvenskan och i dag laddar vi för omgång 18 när Linköping kommer till Tunavallen.

Ett för dagen rosaklätt Eskilstuna United jagar då tredje raka segern och som vanligt bjuder hemsidan på lite tankar från tränare Munken på matchdagens morgon.


Efter två säkra och övertygande segrar mot Örebro och Uppsala (plus en cuptriumf mot Bollstanäs i veckan) lär självförtroendet vara gott när sexan United möter fyran Linköping. Östgötarna jagar en Champions League-plats och behöver nå ifatt Kristianstad som har en jättesvår uppgift i form av Rosengård i dag. Så lita på att gästerna har maximal motivation för att ta tre poäng.

Säsongens första inbördes möte vanns av Linköping med 1-0, så hur tänker Magnus "Munken" Karlsson om hur United ska få revansch:


Godmorgon, nya möjligheter till poäng i dag när vi får Linköping på besök. Ett gediget fotbollslag som kan försvara sig väl när man väljer det. Dessutom har man kvalitet för att spela bra anfallsspel. Allt det där speglar sig i tabellen. Vi har med andra ord en rejäl utmaning mot ett topplag.

I veckan har vi varit i Bollstanäs och övat på vårt anfallsspel. Vi säkrade avancemanget i cupen och skapade mycket målchanser för tredje matchen i rad. Det tänker vi oss såklart att vi ska fortsätta med i dag. Vi har kapacitet för det även mot ett lag av Linköpings kaliber.

Frågetecken för Loreta (sviter från Uppsala) och så hoppas jag att alla kan checka in som friska i Covid19-protokollet.


Vad: Eskilstuna United-Linköping, (Rosa Bandet-matchen), omgång 18 i OBOS Damallsvenskan

När: I dag 11 oktober 15.00

Var: Tunavallen, matchen sänds på sportbladetplay.se

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup