• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Det är ett ruskigt rafflande läge i tabellen inför Eskilstuna Uniteds bortamatch mot Piteå i dag. Blir det tre poäng med hem till Sörmland är kontraktet nästan säkrat, behåller hemmalaget däremot hela potten är bottenstriden plötsligt otroligt jämn.

Som vanligt bjuder hemsidan på tränare Munkens funderingar på matchdagens morgon.


Ett Norrbotten, som fått en hel del snö under helgen, var dit Unitedtruppen styrde kosan i går. Mästarklubben för ett par år sedan tar emot på LF Arena och är i en mycket prekär situation.

Med bara tre omgångar kvar efter denna, och bland annat guldjagande Rosengård kvar, är seger mer eller mindre ett måste för Piteå på söndagseftermiddagen.

United har just nu fyra poängs försprång i OBOS Damallsvenskans tabell och ni förstår vilken skillnad det är om det skulle skilja en jämfört med sju efter dagens nyckelmatch som sparkas igång klockan 15.00.

Så här säger Magnus "Munken" Karlsson om det som väntar:


Vi vaknade i ett snöigt Piteå och det finns såklart en chans att det kommer få effekt på matchen. Tror att det finns några saker som är viktigare i våra prioriteringar än vädret. Precis som när vi spelade hemma kommer vi behöva försvara vårt straffområde lika duellsäkert som på Tunavallen. När vi löst det skall vi fortsätta spela oss till att bli rättvända. Löpningar och rörelse framför bollhållaren ger oss tid och plats att spela. Tycker att vi hittat rätt anspänning till matchen. Vi gillar läget och vi gillar utmaningen. Ser med andra ord fram emot matchen med tillförsikt.
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup