• Stefan Alhag

Matchsnack med Munken


Näst sista omgången i OBOS Damallsvenskan stundar och Eskilstuna United har - nästan - helt säkrat kontraktet.

De två kvarvarande motståndarna har det däremot inte och räkna därför med fullt ös när United i dag gästar Växjö, avspark 15.00.

Som vanligt får ni Munkens tankar på matchdagen.


Växjö är två poäng efter United och två poäng före Umeå som ligger under nerflyttningsstrecket. Med tanke på att Smålandslaget sedan har Rosengård i sista omgången är lördagens möte med United extremt viktigt.

Men hur är då läget hos United? Munken ger besked:


"Vi är på plats i Växjö och har avklarat frukost och vår rutinmässiga morgonpromenad. Matchgenomgången och dagens förutsättningar är vi också på det klara med. Nu återstår genomförandet.

Tittar man på gruppen så märks det att förra veckans seger mot Djurgården gav oss energi. Den har vi sett på träning i veckan och den finns med här. Rätt hanterad kommer den att hjälpa vår kvalitet. Vi har lite examen idag beträffande flera saker. Med andra ord behöver vi visa oss själva att vi lärt oss något av våra matcher på bortagräs samt att kunna hantera ett hemmalag som har mer att spela för. Den enda som inte är tillgänglig för spel är Felicia (avstängd). Vi behöver hantera att vi tappar en del djupledslöpningar och vi har såklart en idé om hur det skall ske. Övriga är uttagningsbara."

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup