• Stefan Alhag

Matchsnack med ”Munken”


Ett Linköping med en rad VM-spelare kommer på besök när Eskilstuna United på måndagskvällen inleder höstsäsongen. Precis som i våras bjuder hemsidan på tränaren Magnus ”Munken” Karlssons tankar inför avspark i hans matchsnack.

Nu passar vi även på att ta upp tre punkter som Munken svarar extra ingående på. Det gäller sommarförstärkningar, den klena målproduktionen och kritiken från ”läktarcoacher” kring att VM-duon från Nigeria fick nöta en hel del bänk under våren.


”Vi har väntat i drygt två månader på att få visa att vi kan bättre än vad tabellen visar just nu. Vi har tränat sedan 24 juni, det vill säga i princip en månad. Vi har spelat två matcher. En mot AFC U16/17 och en mot vår damallsvenska kollega Växjö i samband med ett tredagarsläger. Bra prestationer. Mest nöjda är vi med vår speluppbyggnad, den var i och för sig helt okej under våren men jag upplever att vi tagit ett steg till i rätt riktning att skapa målchanser. Vi behöver fortsätta jobba med att skapa klara målchanser men vi är som sagt på rätt väg.

Vi är helt skadefria och all 18 spelarna är uttagningsbara.”


(Avsaknaden av) sommarförstärkningar:

”Får ofta frågan om förstärkningar men vi i ledarteamet är i grunden nöjda med spelartruppen. Transfermarknaden för damspelare är i förändring tack vare att flera av de större klubbarna i Europa satsar. Det är alltså ökad konkurrens om de internationella stjärnor som vanligtvis är tillgängliga i ett sommarfönster. Summa summarum är strategin för sommaren och hösten är att något som tydligt spetsar oss och som samtidigt kan bidra på lång sikt. Hittar vi inget så är vi inte beredda att spendera för mycket pengar på att bredda truppen. Sen ska man aldrig säga aldrig. Det finns även en värdering av risker att hantera. Vi har två målvakter och en skada där blir såklart kännbar. Tittar man vidare på behov i truppen så har vi bara en naturlig vänsterspelare. Dessutom är det inte omöjligt att någon lämnar och då behöver numerären ses över. Med andra ord så pågår en massa aktiviteter som bygger på scenarion och eventualiteter."


Offensiven som haltat:

"Ingen stress beträffande målskyttet, vi gör mål på träning. Vi jobbar stor del av våra träningsveckor på fler sätt för att lösa hur vi kommer till avslut och var i straffområdet vi avslutar. Hårt jobb är det enda som hjälper. Det kommer att lossna."


Bänkade VM-spelare:

"Jag förstår att när man sett Sonia och Ayinde i VM så kan frågan ställas men bänkade är väl en sanning med modifikation.

Jag är trygg med det jobb vi i ledarstaben gör inför match. Generellt kan man säga att vi tränar sju gånger i veckan och det, tillsammans med prestationerna i match, fysisk status samt hur vi väljer formation och organisation påverkar så klart laguttagningen.

Alla som följer United vet att båda kom först när det stod mars i kalendern. Det har så klart påverkat. Baserat på träningarna kan jag i alla fall bekräfta att båda verkar ha konserverat VM-formen."Vad: Eskilstuna United-Linköping, omgång åtta i OBOS Damallsvenskan

När: I kväll kl 19.00

Var: Tunavallen

Hur: Valfritt inträde

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup