• Stefan Alhag

Matchsnack med "Munken"


Med stärkt självförtroende laddar Eskilstuna United för höstsäsongens första bortamatch. I dag 18.00 gästar man Djurgården, åtta och just före United i OBOS Damallsvenskans tabell.

Vi bjuder som vanligt på tränare "Munkens" funderingar inför avspark:


"Vi har landat efter måndagens prestation mot Linköping och en del av vårt nyvunna självförtroende tar vi givetvis med oss på bussen till Stockholm. Vi har tränat bra i värmen och energinivån är där vi vill ha den. Alla är friska och uttagningsbara. Vi går som bekant in i en vecka med tre matcher, något man så klart behöver beakta i laguttagningen. Men vi håller fokus på nästa match, eller snarare nästa prestation.

En sak som jag gärna lyfter är att alla tre inhoppen i matchen senast var bra. De individuella prestationerna bidrog till laget och resultatet. Styrkan och bredden på truppen ser jag som en konkurrensfördel både på kort och lång sikt. Serien är jämn och därför är det viktigt att hålla fokus på vad vi ska göra eftersom det är alla de små detaljerna som till slut påverkar resultatet i matcherna.

Vi ser framför oss en jämn match mot ett lag som vi känner väl. Eftersom Djurgården har samma koll på oss kommer det inte att bli några överraskningar på söndag på Tele2 Arena.

Vi är förberedda taktiskt men jag är säker på att vi behöver samma hårda jobb och ett duellspel i klass med det vi hade mot Linköping för att komma hem med poäng. Den bästa känslan är hur som helst att vi alla längtar efter match."

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup