• Stefan Alhag

Motståndarkoll: Brons-Mimmis LFCPå måndag smäller det. Då återstartar Eskilstuna United sin säsong i OBOS Damallsvenskan med hemmamatch på Tunavallen.

I dag tar vi en titt på motståndaren Linköping och självklart ligger extra fokus på tidigare Unitedspelaren Mimmi Larsson som ju hunnit vara med om att fixa ett VM-brons under seriens sommaruppehåll.


Linköpings FC bildades 2004 ur BK Kenty och har på kort tid etablerat sig som en storklubb och ett mer eller mindre konstant topplag.

Det senaste decenniet har man tagit tre SM-guld – 2009, 2016 och 2017 – och från 2006 och framåt har hela fem cuptitlar räknats in.

Det är med andra ord en mycket tuff motståndare som United inleder hösten med och tittar man i truppen vimlar det av bekanta namn.

En blågul VM-stjärna, Kosovare Asllani, nyligen gick ut med att hon skulle bryta sitt kontrakt med LFC för att spela utomlands igen. Å andra sidan har man plockat in två andra, nämligen backklippan Nilla Fischer och måltjuven Stina Blackstenius.

Plus att ytterligare två färska bronsmedaljörer redan finns i truppen, Lina Hurtig och så Mimmi Larsson.


Inför omstarten i OBOS Damallsvenskan passade hemsidan på att intervjua Mimmi som har en hel del kopplingar kvar till Eskilstuna och United.

Hej Mimmi och grattis till VM-bronset! Hur upplevde du turneringen som helhet?

- VM var en fantastisk upplevelse som jag bär med mig resten av livet. Efter att varit i ”bubblan” i sex veckor är det klart att det blir en omställning att komma hem. Men jag har fått en veckas semester och kunnat vila upp mig och är nu laddad för att försöka bidra till att laget tar en topplacering i serien.


Hon fick en del speltid i turneringen och var glad över det, även om Mimmi så klart gärna hade bidragit ännu mer på planen där ju Sverige gjorde succé.

Vilket är ditt allra främsta minne från Frankrike?

- Det är när vi slog ut Tyskland i kvartsfinalen och även blev klara för OS. Glädjen vi kände direkt efter den matchen är ett starkt minne.

Har du valt ut någon särskild plats att förvara bronspengen på?

- Haha, nej. Jag har inte valt någon plats men jag är övertygad om att jag kommer att vara oerhört rädd om den.


Nu är det alltså tillbaka till vardagen och seriespelet hemma i Sverige och Mimmi får då inleda med att besöka Tunavallen, en arena hon hade som hem i flera säsonger.

- Jag mötte United i första träningsmatchen i år så jag har redan gjort debut på Tunavallen som motståndare. Men det är självklart att det blir speciellt. Jag hade tre väldigt bra år i Eskilstuna och Tunavallen med dess publik kommer alltid att vara speciellt för mig.

Vem i dagens trupp har du mest kontakt med?

- Jag och Felicia har tät kontakt och ses så ofta som vi har möjlighet.


Mimmi Larsson med bronsmedaljen och pojkvännen Markus Wahlström.

Linköping ligger trea med bara en poäng upp till ledande Göteborg i den ytterst jämna toppstriden. För Eskilstuna United gick våren som bekant tyngre och laget ligger nia inför höstpremiären.

Är du överraskad över Uniteds tabellposition, Mimmi?

- Jag har sett för få av lagets matcher för att kunna uttala mig om det.

Hur känner du kring er första del av säsongen?

- Vårsäsongen var lite upp och ner. Några bra prestationer och några mindre bra. Vi har ett starkt lag med många bra spelare så vi har självklart höga krav och vill nå en topplacering under hösten.

Ska du jubla som vanligt om du gör mål på din förra klubb på måndagskvällen?

- Haha, det är ingenting jag har tänkt på. Jag kommer bara dit med förhoppningen om att ta tre poäng.

Förresten kan Mimmi Larsson fortfarande betrakta höstpremiären som en match på halv hemmaplan.

- Ja, jag bor i Linköping men jag är en hel del i Eskilstuna då min pojkvän Markus Wahlström bor där.

Stefan AlhagVad: Eskilstuna United-Linköping, omgång åtta i OBOS Damallsvenskan

När: Måndag 22 juli kl 19.00

Var: Tunavallen

Hur: Valfritt inträde  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup