• Stefan Alhag

Motståndarkoll: Kungsbacka DFF


Att en nykomling, oavsett sport, har det tufft på den nya nivån är inget ovanligt.

Men det Kungsbacka DFF som gästar Eskilstuna United på onsdagskvällen har verkligen fått en kämpig inledning i OBOS Damallsvenskan.


Medan United har kommit igång rejält de senaste omgångarna så reser Kungsbacka till Tunavallen med en 0-5-förlust mot Kristianstad och en 1-6-smäll mot Rosengård som färskaste minnen.

Laget har bara lyckats erövra en poäng hittills, den kom via 2-2 hemma mot Limhamn/Bunkeflo i sjätte omgången.


Men inte nog med motgångarna på planen. Kungsbacka har dessutom bytt tränare under VM-uppehållet eftersom Henrik Korhonen och Robert Sjökvist klev av och de ersattes av Stefan Olofsson och Martin Blixt.

Det har också konstaterats att klubben har stora ekonomiska bekymmer, spelaren Maja Göthberg lämnade för bara en vecka sedan och till råga på allt ligger man i botten av publikligan med ett snitt på 248 åskådare. Kanske inte så konstigt då man inte kan spela på vanliga hemmaplanen Tingbergsvallen. Den är inte godkänd för att stå värd för matcher i damfotbollens finrum och i stället får Kungsbacka spela hemma borta på Påskbergsvallen i Varberg.


Kungsbacka DFF bildades 2013 och växte fram ur Tölö IF. Ett Tölö som den minnesgode vet spelade en mycket avgörande match mot just United på Tunavallen på hösten 2012. United klarade den pärsen, bland annat sedan ett Tölöskott från förra Unitedprofilen Frida Skogman (tidigare Svensson) gått i ribban och ner, möjligen innanför mållinjen men domaren ansåg att bollen studsade utanför.


Resultatet i den dramatiska matchen gjorde att lagen hamnade i olika serier säsongen därefter. Men knappt sju år senare har båda via olika spår tagit sig till OBOS Damallsvenskan och på onsdagen väntar alltså det första inbördes mötet i högsta serien.

United är tio poäng före i tabellen, har en formkurva som pekar i helt rätt riktning och får bära favoritskapet. Kan nykomlingen Kungsbacka, vars trupp bland annat innehåller en rumänsk landslagsspelare i Andrea Herczeg och en finsk i Jenny Danielsson, skrälla och ta sin historiska, första trepoängare på den här nivån?

Stefan Alhag


Vad: Eskilstuna United-Kungsbacka, omgång tio i OBOS Damallsvenskan

När: Onsdag 31 juli klockan 19.00

Var: Tunavallen

Hur: Köp din biljett på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu

Vuxen: 100 kr, pensionär/studerande: 60 kr (vid uppvisande av studentkort)

Säsongskort: Vuxen: 850 kr, pensionär/student: 550 kr, ungdomar 8-18 år: 350 kr

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup