• Stefan Alhag

Motståndarkoll Växjö: "Siktar på topp två"


Växjö har för alltid en speciell plats i hjärtat hos Eskilstuna Uniteds fans. Det var ju där som avancemanget till Damallsvenskan säkrades på hösten 2013.

En av motståndarna då, liksom nu på söndag, är Elin Karlsson.

- Jag glömmer aldrig den matchen. Vi åkte ur Elitettan, Eskilstuna gick upp och om jag inte minns helt fel gjorde jag även självmål vilket strödde ännu mer salt i såren, säger hon.


Då hette laget Öster. Det blev dock nerlagt efter degraderingen och i stället bildades Växjö DFF 2014 som en hopslagning av Växjö FF, Hovshaga och de spelare som var kvar från Öster.

- 2013 var min första säsong på hög nivå. Jag fick stort förtroende av tränaren Marie Bengtsson och fick spela väldigt mycket, berättar Elin Karlsson.


Elin Karlsson är lagkapten i Växjö DFF.

Hon fanns även med under Växjö DFF:s första år, gjorde därefter två säsonger i Kristianstad innan hon återvände 2017 och bidrog till att föra upp Växjö till högsta serien.

- Det är absolut en av höjdpunkterna i karriären och nu har jag påbörjat mitt fjärde år i Växjötröjan.

Landslagsmeriterade anfallaren Anna Anvegård är säkerligen det namn de flesta förknippar med klubben nuförtiden. Emmi Alanen och Osinachi Ohale är exempel på ett par andra profiler - men lagkaptensbindeln, den bär Elin Karlsson.

- Jag var assisterande förra året och i år har jag fått över bindeln vilket känns oerhört kul och hedrande, säger mittbacken.

Smålandsklubben var inte direkt någon blyg nykomling under 2018 utan man samlade ihop 29 poäng och slutade sjua, endast en placering och två poäng bakom Eskilstuna United.

Den här säsongen inleddes inget vidare för Växjö som föll med 0-5 borta mot Linköping i premiären. Men under påskhelgen hade laget repat mod och fixade en poäng efter en mållös drabbning hemma mot mästarklubben Piteå.

- Vi gjorde en väldigt stark insats där och det tar vi med oss till matchen mot Eskilstuna, berättar Elin Karlsson.

Hur högt siktar ni som lag i OBOS Damallsvenskan under 2019?

- Vi eftersträvar att nå föreningens mål vilket är att spela Champions League 2020, det innebär topp två i år. Annars vill vi göra en bättre säsong än senast, alltså en topp sex-placering.

Vad vet du om Eskilstunas trupp?

- Ett bra lag med en blandning av tekniska och snabba spelare. De har inlett med två fina insatser så det är absolut ett lag många kommer att få svårt mot. Jag tror aldrig att jag har vunnit på bortaplan i Eskilstuna så det är på tiden att första trepoängaren kommer!

Stefan Alhag


Vad: Eskilstuna United-Växjö, omgång 3 i OBOS Damallsvenskan

När: Söndag 28 april klockan 17.00

Var: Tunavallen

Hur: Biljett köpes på https://eskilstunaunited.ebiljett.nu

Vuxen: 100 kr, pensionär/studerande 60 kr

Årskort vuxen 850 kr, pensionär/student 550 kr, ungdom 8-18 år 350 kr.

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Twitter Icon
  • White YouTube Icon
  • White RSS Icon

#ESKILSTUNAUNITED

OM ESKILSTUNA UNITED

Eskilstuna United DFF bildades den 29 september 2002 då fotbollklubbarna Slagsta IK och Tunafors SK slogs samman och bildade Eskilstuna United DFF.

BESÖKSADRESS

Årby IP, Årbygatan 4
63344 Eskilstuna

POSTADRESS

KONTAKTA OSS

Tel: 073-038 57 90

kansli@eskilstunaunited.se

Eskilstuna United DFF
Årbygatan 4
63345 Eskilstuna

Foto på Tunavallen taget av Jim Ahlerup